пʼятниця, 26 листопада 2010 13:02

Ранкові пробіжки не допоможуть схуднути

Ранкові пробіжки не допоможуть схуднути

Традиційно вважається, що найкраще влаштувати пробіжку з ранку, а потім провести розминку і далі. Проте російські фахівці стверджують, що подібний режим навряд чи допоможе схуднути.

"Вважати, що ранкова зарядка - це спосіб для поліпшення працездатності, підвищення сили, гнучкості - це забобон, - розповіла провідний науковий співробітник ВНДІ фізичної культури і спорту Ольга Туінова. - Насправді зарядка покликана прискорити наше пробудження".

Щоб підтримувати чудову фізичну форму, треба регулярно займатися півтори-дві години, не рідше, ніж два рази на тиждень.

"Це досить велика фізична робота. Найбільш плідний час - це, звісно, не ранкові години, їх треба присвячувати роботі або якійсь плідній творчій праці, а другу половину дня бажано присвятити своєму фізичному вдосконаленню", - підсумувала дослідження Туінова.

Співробітники ВНДІ ФКіС довели свої твердження експериментально. Непідготовлених людей вони розділили на чотири групи: одні робили вправи вранці, другі вдень, треті - ближче до вечора, четверті не займалися взагалі. Кращі результати показала група, яка займалася в другій половині дня, з трьох до шести.

"Адже невипадково в спорті вищих досягнень друге тренування зазвичай буває інтенсивнішим, складнішим, ніж перше ранкове", - говорить фахівець.

"Інтервал п'ятнадцять-вісімнадцять годин - ось найбільш ефективний час для тренувань для підтримки фігури в хорошій формі - зазначила Ольга Туінова. - І зв'язано це з тим, що фізичне навантаження співпадає з піком викиду певних гормонів".

Kleo.ru

Зараз ви читаєте новину «Ранкові пробіжки не допоможуть схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі