середа, 06 жовтня 2021 18:00

Померла горила, яка стала зіркою завдяки селфі

Померла горила, яка стала зіркою завдяки селфі
Доглядач Андре Баума з Ндакасі перед її смертю / CNN

Гірська горила, яка стала інтернет-зіркою після того, як з'явилася на селфі, зроблене в найстарішому національному парку Африки, померла на руках у рейнджера, який врятував її в дитинстві.

Фото, на якій горила Ндакасі робить останній подих на руках в Андре Баума, показало зв'язок між мавпами, які перебувають під загрозою зникнення, і тими, хто ризикує життям, щоб їх врятувати. Про це пише The Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла найрозумніша горила: мавпа знала мову жестів і уміла жартувати

Ндакасі померла в національному парку в Демократичній Республіці Конго 26 вересня на 14-му році життя після тривалої хвороби. Баума доглядав за Ндакасі відтоді, як рейнджери знайшли її, коли та чіплялася за тіло мертвої матері 2007 року. Їй було два місяці. Ндакасі вважала Бауму за сурогатного батька після порятунку.

"Для мене було привілеєм підтримувати таку сповнену любові істоту й піклуватися про неї. Це був милий характер та інтелект, які допомогли мені зрозуміти зв'язок між людьми й великими мавпами. І чому ми маємо робити все можливе для їхнього захисту. Пишаюся, що назвав Ндакаші другом. Любив її як дитину. Її життєрадісний характер змушував мене усміхатися щоразу, коли спілкувався з нею. Ми сумуватимемо за нею. Але вдячні їй за те багатство, яке вона принесла в наше життя", - сказав Баума.

Ндакасі знялася в кількох телешоу й фільмах, зокрема в документальному "Вірунга".

Мати Ндакасі застрелили браконьєри. Масові вбивства тварин, які під загрозою зникнення, призвели до реформ, які значно посилили захист гірських горил.

22 грудня 1956 року дитинча горили на ім'я Коло народилося в зоопарку міста Колумбуса в США. Вона стала першою горилою, яка народилася в неволі.

Зараз ви читаєте новину «Померла горила, яка стала зіркою завдяки селфі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі