пʼятниця, 11 липня 2008 09:26

Почався продаж нового iPhone 3G (ФОТО)

Сьогодні, 11 липня почався продаж мобільного телефону Apple iPhone 3G, що підтримує роботу в стільникових мережах третього покоління.

Нова модель iPhone була представлена главою Apple Стівом Джобсом 9 червня. Апарат підтримує роботу в мережах стандартів GSM/EDGE, UMTS/HSDPA, а також безпровідних мережах Wi-Fi (802.11b/g) і Bluetooth 2.0. На відміну від попередника, iPhone 3G забезпечений інтегрованим приймачем супутникової системи навігації GPS. Вартість iPhone 3G складає $199 за модифікацію з 8 Гб пам"яті і $300 за версію, що вміщає 16 Гб інформації.

Першим щасливим володарем мультимедійного гаджета став двадцятидвохрічний студент з Нової Зеландії Джоні Гледуелл. Він так прагнув першим отримати iPhone 3G, що зайняв чергу біля торгової точки Vodafone ще за 60 годин до офіційного початку продажів телефону. Коментуючи покупку, Гледуелл відзначив, що розраховує зарядити мобільник, небагато погратися з ним, а потім гарненько виспатися.

З кінця цього тижня стільниковий телефон iPhone 3G буде доступний на ринках двадцяти країн, а до кінця року його можна буде придбати на територіях 70 держав. За прогнозами аналітиків, в поточному році Apple по всьому світу зможе розпродати до 10,5 мільйонів екземплярів iPhone 3G. Правда, деякі експерти вважають, що розповсюдження мобільника стримуватиметься тим, що покупці пристрою вимушені укладати далеко не завжди вигідні договори на обслуговування з операторами зв"язку, повідомляє Yahoo

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Почався продаж нового iPhone 3G (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі