понеділок, 18 червня 2012 12:54

Під час "білого весілля" нареченій не можна розплющувати очі
10

Родичі повинні бути вдягнені у найсвітяковіший одяг, який у них тільки є
Фото: Фото: Reuters
До кінця ритуалу дівчина не може розплющувати очі
На весілля болгари традиційно прикрашаються трояндами
Жінки допомагають нареченій одягнутися і вийти до нареченого

"Біле весілля" - щорічний обряд болгарських мусульман села Рібново, розташованого в південно-західній частині країни. Білим його називають через незвичайний старовинний обряд: наречену на такому весіллі прикрашають загадковим макіяжем з білої глини, який робить дівчину "невидимою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неодружені австрійці перед весіллям мають розтрощити хоча б одну бочку

"Білу наречену" називають геленою. Перед весіллям гелену зазвичай укладають на розшитий килим, її обличчя і шию покривають густим шаром білосніжної глини. На глині ??малюють яскраві троянди - символ Болгарії -, прикрашають обличчя блискітками, намистинками і яскраво фарбують губи. Процес триває майже півтори години і бачити його можуть лише найближчі родички дівчини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весілля у Марокко святкують сім днів

Потім обличчя закривають безліччю сріблястих ниток, так, щоб його майже не було видно. Розмальована наречена з закритими очима, під руку зі своїм коханим, постає перед муллою, який дає їм своє благословення. Після цього наречений дає молодій подивитися на себе у дзеркало. Це символізує початок нового життя дівчини.

Після закінчення весілля макіяж повинен зняти наречений, повільно вивчаючи риси своєї коханої і намагаючись бути ніжним.

Зараз ви читаєте новину «Під час "білого весілля" нареченій не можна розплющувати очі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі