понеділок, 17 жовтня 2011 15:22

Перед виборами викрали козла - талісмана однієї зі швейцарських партій

Перед виборами викрали козла - талісмана однієї зі швейцарських партій

Швейцарська поліція розшукує козла Цоттеля - талісмана вкрай правої Швейцарської національної партії (SVP), викрадений противниками SVP за тиждень до федеральних виборів, повідомляють швейцарські ЗМІ.

Цоттель був викрадений з ферми депутата швейцарської Національної ради (нижньої палати парламенту) Ернста Шиблі в кантоні Цюріх. Разом з Цоттелем пропала також коза Мімо. Зникнення тварин депутат виявив уранці в суботу, коли відправився годувати тварин.

Шиблі звернувся в поліцію, проте пошуки талісмана SVP результату поки не дали. Викрасти тварин могли ліворадикали. В інтернеті з'явилось повідомлення від імені групи вкрай лівих Antifaschistische Aktion, згідно з яким вони "завдали візит Цоттелю і взяли його з собою".

Шиблі також повідомив, що цього літа отримав лист на ім'я "фашистського козла Цоттеля", в якому тварині погрожували смертю.

У свою чергу Швейцарська народна партія в своєму комюніке закликає винних у викраденні негайно повернути Цоттеля власнику.

Швейцарська народна партія дотримується політики правого популізму, одним з головних її пріоритетів є обмеження імміграції та безпека нейтралітету країни. Саме SVP стала ініціатором введення гучної заборони на будівництво мінаретів на швейцарській території.

Козел Цоттель був талісманом SVP на переможних для неї виборах 2007 року і залишається ним сьогодні. Напередодні минулих виборів Цоттель став прообразом плюшевих іграшок і героєм комп'ютерної flash-гри, в якій козел виганяв за межі Швейцарії нелегалів, заважав іммігрантам отримати громадянство і розстрілював з арбалета єврочиновників, які прагнули вкрасти гроші швейцарських платників податків.

Зараз ви читаєте новину «Перед виборами викрали козла - талісмана однієї зі швейцарських партій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі