четвер, 19 січня 2012 09:09

Паралізований американець підкорив Південний полюс

Паралізований американець підкорив Південний полюс

33-річний американець Грант Корган, паралізований після аварії в 2010 році, дістався зі своєю командою до Південного полюса. Це сталося через 100 років після того, як Південний полюс підкорила британська антарктична експедиція "Терра Нова" на кораблі з однойменною назвою.

За два тижні експедиція Коргана пройшла близько 120 кілометрів при мінусових температурах. За словами її учасників, Корган став першим мандрівником з обмеженими можливостями, що дістався до Південного полюса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відшукали єдиний знімок перших людей на Південному полюсі (ФОТО)

Разом з Корганом в експедиції взяли участь паралімпієць Джон Девіс, два гіда і кінематографісти, які знімали цю епопею на камеру для документального фільму.

Нагадаємо, в 2010 році рекорд також встановив француз, який без рук і ніг переплив протоку Ла-Манш. Француз Філіп Круазон за 13,5 годин переплив Ла-Манш - протоку між Францією і Великобританією. Він перший інвалід з такими важкими травмами, кому вдалося це зробити. Рекорд встановив 18 вересня. Круазон стартував о восьмій ранку з британського порту Фолкстон, графство Кент. Перепливав у найвужчому місці, подолав 32 км. Близько 21.30 зупинився біля французького міста Віссан. Для того, щоб плисти йому зробили спеціальні протези з ластами.

Зараз ви читаєте новину «Паралізований американець підкорив Південний полюс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі