понеділок, 23 листопада 2020 15:09

Оксфордський словник не зміг виділити найуживаніше слово 2020 року

Оксфордський словник не зміг виділити найуживаніше слово 2020 року
Навесні в список увійшли відразу декілька понять, пов'язаних із пандемією. Фото: pixabay.com

Оксфордський словник англійської мови не зміг виділити найуживаніше слово 2020 року, опублікувавши замість нього цілу низку понять.

Про це повідомили на офіційному сайті словника, який у листопаді зазвичай називає "слово року".

"Цьогоріч мова була змушена швидко адаптуватися. З огляду на феноменальний масштаб змін протягом 2020-го, в Oxford Languages прийшли до висновку, що його не можна чітко описати одним словом", - сказано в повідомленні.

Лексикографи розташували слова за періодами, зазначивши найбільш згадувані. У січні, коли Австралію охопили пожежі, таким словом стало bushfire, що перекладається як "руйнівна лісова пожежа". Слово "імпічмент" увійшло у список через згадування в мережі процедури імпічменту президента Дональда Трампа.

Навесні в список увійшли одразу декілька понять, пов'язаних із пандемією: "коронавірус", "Covid-19", "локдаун" у значенні примусових карантинних заходів, "соціальне дистанціювання" та "відновлення".

Також відзначили прикметник "білоруський" як одне зі слів серпня 2020-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна піднялася у світовому рейтингу з володіння англійською мовою

А от у видавництві тлумачних словників з англійської мови Collins English Dictionary назвали "локдаун" словом 2020 року. Порівняно з 2019-м у книгах, газетах, сайтах, а також на радіо та телебаченні його використання збільшилося в 60 разів.

Зараз ви читаєте новину «Оксфордський словник не зміг виділити найуживаніше слово 2020 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі