четвер, 02 жовтня 2008 13:15

Названі найвпливовіші люди Інтернету

Особи, що увійшли до рейтингу 2008 року, отримали умовні титули - такі, як "володар дум", "боєць" і "магнат".

Журнал Businessweek опублікував список 25 найвпливовіших людей в Мережі. Перше місце в ньому зайняв глава Microsoft Стів Балмер. Другий рядок дістався керівникові фонду Mozilla Мітчелл Бейкер, третє місце - главі інтернет-магазина Amazon Джефу Безосу, передає Компьюлента.

Услід йдуть засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін, а також глава пошуковика Ерік Шмідт, а за ними - інвестор Джеф Клав"є і власник бізнес-інкубатора Y Combinator, що подарував інтернету ресурс reddit.com, Пол Грехем.

Також в список потрапили засновник Apple Стів Джобс, творець китайською AlibabaGroup Джек Ма, медіамагнат Руперт Мердок і "батько" Wikipedia Джіммі Уейлс. Замикає список глава Yahoo! Джері Янг.

Позицію в рейтингу Businessweek можна вважати умовною. Автори списку привласнили кожній з людей, що потрапили в нього, своє заняття, в якому йому немає рівних. Наприклад, Джобс виявився "володарем дум", Джері Янг, що відстояв Yahoo, "бійцем", а Мердок отримав титул "магната".

Зараз ви читаєте новину «Названі найвпливовіші люди Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі