середа, 04 листопада 2015 17:06

Найдорожчі картини, які були викрадені
8

П. Пікассо, "Голуб із зеленим горошком". У 2010 р у Франції сталася крадіжка, яку назвали «пограбуванням століття»: з Паризького музею сучасного мистецтва грабіжник виніс 5 полотен, зламавши віконні грати. У числі викрадених були картини Матісса, Пікассо, Брака, Модільяні, Леже. Через півтора року поліції вдалося знайти і замовника, і виконавця, але картини зникли безслідно: замовник стверджував, що знищив їх, коли виявив за собою стеження. Найдорожчою серед зниклих була картина Пікассо «Голуб із зеленим горошком» - її вартість оцінюють в 28 млн доларів.
Вінсент Ван Гог, "Вихід з протестантської церкви в Нюенені". Найулюбленішим художником грабіжників можна назвати Ван Гога - вже кілька його полотен зникли безслідно. У 2002 р з Музею Ван Гога в Амстердамі викрали дві картини вартістю 30 млн доларів кожна - «Вихід із протестантської церкви в Нюенені» і «Вид моря в Шевенінгені». Злодії проникли в музей через дах. Двох підозрюваних затримали через рік, але полотен у них не знайшли.
Вінсент Ван Гог, "Вид моря в Шевенінгені".
Рембрандт ван Рейн, "Шторм на морі Галілейському". Гучні злочини траплялися і у ХХ ст. Одним з них було викрадення 13 картин з бостонського музею Ізабелли Стюарт Гарднер в 1990 р Злодії одяглися як поліцейські, скрутили охоронців, замкнули їх у підвалі і винесли полотна, серед яких була картина «Шторм на морі Галілейському» Рембрандта ван Рейна і картина Вермеєра «концерт ». Ці дві роботи сьогодні називають найдорожчими з вкрадених, вартість кожної - 500 млн доларів.
Вермеєр, "Концерт".

На твори мистецтва зазіхали багато грабіжників. Частину розкрадених експонатів вдалося повернути музеям і їх власникам, але є й ті, доля яких залишається невідомою.

Половина найцінніших вкрадених картин були викрадені в кінці ХХ – на початку ХХІ ст. Незважаючи на посилену охорону, камери спостереження та сигналізацію, кримінальним талантам вдається і в наші дні здійснювати подібні "подвиги".

Представляємо вашій увазі найдорожчі картини, що були викрадені і досі не знайдені.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчі картини, які були викрадені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі