вівторок, 26 жовтня 2010 18:00

Надмірне вживання солі спричиняє серцево-судинні захворювання

Надмірне вживання солі спричиняє серцево-судинні захворювання

Раціон харчування безпосередньо позначається на самопочутті, у тому числі і на кров'яному тиску, пише Passion.

Медики зробили офіційну заяву: сіль підвищує тиск. Чим більше солі людина вживає в їжу, тим вище у неї ризик розвитку гіпертонії та серцево-судинних захворювань.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щоденна норма солі - не більше 5 грамів, а в середньому ж більшість людей вживають до 10 грамів солі в день. Останні дослідження показали, що для нормалізації тиску необхідно зменшити щоденну норму солі до 1-1,5 грамів.

Фахівці відзначають, що зниження кількості споживання солі практично відразу допомагає нормалізувати тиск.

Раніше Gazeta.ua сообщла, що рослинна дієта знижує вагу і підвищений артеріальний тиск. Люди, які худнуть на овочах і фруктах, занедужують гіпертонічною хворобою на 17% рідше знижують вагу на м'ясній дієті.

Рослинна дієта виявилася дуже ефективною - вона знижувала не тільки вагу, але і підвищений артеріальний тиск. Британські медики рекомендують її для профілактики інфаркту й інсульту в гладких пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Надмірне вживання солі спричиняє серцево-судинні захворювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі