четвер, 29 березня 2007 14:13

На Сатурні виявили загадковий гігантський шестикутник (ФОТО)

 
Загадковий гігантський шестикутник розгледіли американські учені на північному полюсі Сатурну. Відкриття зроблено за допомогою фотокамер, встановлених на американській міжпланетній автоматичній станції Cassini.

Здивовані дослідники роздивилися химерну геометричну фігуру, що перевищує в поперечнику 25 тисяч кілометрів. Іншими словами, в шестикутнику могли б поміститися дві таких планети, як Земля. Очевидно, це вихороподібне утворення сягає 60 кілометрів в глибину атмосфери і складається з хмар.

26 років тому міжпланетна станція Voyager вже передавала подібні знімки. Тепер нові високоякісні фотографії в інфрачервоному діапазоні не лише підтвердили відкриття, але й примусили вчених дійти висновку, що подібна конфігурація з хмар на Сатурні - не випадковість.

Все, що можуть відзначити вчені, це те, що вони мають справу з дуже дивним утвореням, що має точну геометричну структуру і шість практично рівних сторін. Вчені ніколи не спостерігали нічого подібного на інших планетах, пише Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «На Сатурні виявили загадковий гігантський шестикутник (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі