четвер, 24 листопада 2011 17:33

Міністр в Індії отримав ляпас "за корупцію"

Міністр в Індії отримав ляпас "за корупцію"

Міністр сільського господарства Індії Шарад Павар (Sharad Pawar) отримав у четвер ляпас від молодого чоловіка, який вигукував гасла проти корупції і зростання цін на рис, повідомляє телеканал NDTV.

За інформацією ЗМІ, 71-річний Павар виходив з комплексу будівель столичного муніципалітету, коли його зупинила група журналістів. У цей момент якийсь молодий чоловік у сикхському тюрбані несподівано накинувся на міністра, вдарив його по обличчю і навіть погрожував невеликим традиційним сикхським ножем "кирпаном". Нападника затримала охорона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студентка Києво-Могилянки дала в голову Табачнику

Чоловік, ім'я якого Харвіндер Сінгх, встиг прокричати репортерам, що спеціально приїхав, щоб дати міністру ляпас у знак протесту проти зростання цін на основні продукти харчування, у тому числі рис. "Ось моя відповідь політикам-корупціонерам! Вони всі корумповані!", - кричав Сінгх, якого вели охоронці.

У даний час Сінгх перебуває в поліцейському відділенні. Проти нього заведено справу. Індійські телеканали транслюють кадри "ляпаса року".

Вчинок викликав неоднозначну реакцію в індійському суспільстві. Багато політиків, зокрема прем'єр-міністр Манмохан Сінгх, різко засудили вчинок молодої людини. Однак ряд опозиціонерів, зокрема відомий борець з корупцією Анна Хазарі, заявили, що хоча й не може погодитись з методом протесту, але "розуміє його".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОМОНівець вдарив футболіста "Зеніту" електрошокером

"Він (міністр) отримав ляпас? Всього лише ляпас?", - запитав Хазарі в журналістів, які з'ясовували його реакцію на скандал. Проте потім відомий громадський активіст додав, що "гнів - це недобре".

Як повідомив на цьому тижні міністр фінансів Індії Пранаб Мукерджі, в даний час рівень інфляції в країні становить понад 9%. Раніше індійські ЗМІ повідомляли, що за їхніми оцінками, ціна на ряд основних для індійського столу продуктів харчування зросла за рік більш ніж на 20%. Ростуть у ціні овочі та фрукти, молоко, яйця, і вкрай важливий для індійської кухні рис.

Зараз ви читаєте новину «Міністр в Індії отримав ляпас "за корупцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі