понеділок, 07 лютого 2011 11:25

Медики кажуть, що винайшли вакцину від усіх форм грипу

Медики кажуть, що винайшли вакцину від усіх форм грипу

Британським ученим вдалося створити і провести успішні випробування вакцини від всіх відомих на сьогоднішній день форм грипу.

Про це повідомляє Газета.ru з посиланням на Guardian.

Вакцину розробила група вчених з інституту Дженнера в Оксфорді на чолі з професором Сарою Джілберт. Перші випробування довели ефективність нового засобу в боротьбі з грипом. Універсальна вакцина допоможе запобігти пандемії грипу, а також серйозно зменшити витрати на створення вакцин від захворювання. Британський уряд витратив ? 1200 млн боротьбу зі свинячим грипом минулої зими.

"Проблема з грипом в тому, що існує безліч різних штамів, і вони постійно змінюються. Іноді вони приходять від диких тварин або свиней, і ми не застраховані від цього", - сказала Адріан Хілл, директор інституту Дженнера.

Нова вакцина здатна впливати на будь-яку відому на цей момент форму грипу. Клінічні випробування вакцини виявили її ефективність і безпеку.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що упродовж перших трьох тижнів 2011 року в Україні показники захворюваності на грип та ГРВІ були нижчими за епідемічні пороги.

Зараз ви читаєте новину «Медики кажуть, що винайшли вакцину від усіх форм грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі