середа, 26 жовтня 2011 15:12

Лікарі помилково видалили пацієнтці здорову нирку

Лікарі помилково видалили пацієнтці здорову нирку

Лікарі з хорватського міста Дубровник переплутали пацієнтів, в результаті чого видалили нирку жінці, якій була потрібна операція на хребті, передає хорватський національний телеканал HRT.

Інцидент стався місяць тому в одній з клінік міста Дубровник на півдні держави. Її співробітники переплутали пацієнток з однаковими іменами та прізвищами дуже схожими - Неделька (Nedjeljka) і Неджелька (Nedeljka).

Одній із них була потрібна операція на хребті, а інший необхідно було видалити нирку, уражену раковою пухлиною, уточнює місцева газета Jutarnji list з посиланням на хорватське міністерство охорони здоров'я.

Через плутанину пацієнтці вирізали здорову нирку, однак, як зазначає видання, вчасно вдалося уникнути другої помилки, і операцію на хребті жінці, якій вона не була потрібна, не зробили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прибиральницю оштрафували за видалення здорового зуба

"Слава богу, пацієнтка (якій видалили нирку), почуває себе добре", - сказав у бесіді з виданням Jutarnji list міністр охорони здоров'я Хорватії Дарко Міліновіч. Він додав, що керівництво лікарні, лікарі якої зробили помилку, обговорює з постраждалою і з її родиною питання компенсації збитку.

Представники хорватської медичної асоціації відзначають, що хоча в пацієнток схожі прізвища їх вік абсолютно не збігався - одній 59 років, а інший - 77, тому вина за те, що трапилось, імовірно, лежить на лікарях.

Як зазначив міністр охорони здоров'я, вся документація у зв'язку з інцидентом передана експертній лікарській комісії, яка встановлює відповідальних за помилку.

За повідомленням хорватських ЗМІ, пацієнтка з хворою ниркою була пізніше успішно прооперована.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі помилково видалили пацієнтці здорову нирку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі