вівторок, 16 листопада 2010 11:22

Коров'яче молоко може захистити від діабету

Коров'яче молоко може захистити від діабету

Діти, у чий раціон не входить коров'яче молоко, мають високий ризик розвитку діабету. У Фінляндії дослідники вивчили 230 немовлят, які замість грудного вигодовування отримували дитяче харчування двох типів.

Одним малюкам давали харчування на основі коров'ячого молока, а іншим - на основі спеціальної формули. При цьому у всіх дітей була генетична схильність до діабету типу 1, пише Newsru з посиланням на The Daily Mail.

Надалі фахівці спостерігали за маленькими учасниками експерименту, і через 10 років зробили аналізи. Результати дослідження були опубліковані в журналі "Медицина Нової Англії".

Як виявилося, у дітей, які отримували харчування на основі коров'ячого молока, удвічі вірогідніше, ніж у інших, розвивалися антитіла до діабету. Дослідники вважають: таким чином, вносячи корективи в дитяче харчування, можна захистити малюків з групи ризику від діабету.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що всього одна безсонна ніч може перешкодити організму повноцінно використовувати інсулін для переробки цукру, внаслідок чого і розвивається діабет.

Зараз ви читаєте новину «Коров'яче молоко може захистити від діабету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі