понеділок, 21 квітня 2008 13:45

До чого приводять конфлікти з колегами

До чого приводять конфлікти з колегами
Дослідники Університету Мічігану аналізували самопочуття і психо-емоційний стан 2 300 чоловік протягом десятиліття і зробили висновок, що умови роботи зачіпають якість сну, а не навпаки.

З"ясувалося, що проблеми з начальством на роботі і нерозуміння з колегами більшою мірою шкодять режиму сну, ніж нічні зміни, велика кількість робочих годин або нестабільність роботи.

Брак сну може мати серйозні наслідки для людини, починаючи від високого ризику дорожніх подій через сонливість до розвитку хронічних хвороб і навіть смерті, говорять медики.

Фахівці виявили, що люди, які часто стурбовані станом робочих справ, а також ті, що знаходяться в конфліктній ситуації зі своїм босом і колегами, приблизно в 1,7 разу ймовірніше отримають розлади сну. Така психологічна напруга має реальні фізичні небезпеки для здоров"я, приводячи до підвищеної втоми і безсоння.

Було встановлено, що сімейні сварки через роботу і наявність дітей до трьох років також були істотними передумовами негативних змін як сон. На подив авторів огляду, не було знайдено ніякого зв"язку між порушенням сну і нічною роботою, роботою по вихідним і тривалим робочим графіком, повідомляє АМІ-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «До чого приводять конфлікти з колегами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі