вівторок, 15 вересня 2009 17:04

Дитячі страхи провокують ожиріння

Дитячі страхи провокують ожиріння

Ожиріння вже давно вважається однією з найсерйозніших проблем двадцять першого століття. І якщо ви прагнете захистити свою дитину від цієї напасти, то насамперед слід звернути увагу на її самооцінку. Оскільки саме переживання і невпевненість в дитинстві призводять до ожиріння в дорослому віці. До такого висновку прийшли фахівці Інституту психіатрії Британського королівського коледжу

Учені обробили дані дослідження, під час якого учасники експерименту (загальна кількість - 6500 осіб, всі вони, по суті, ровесники, оскільки народилися на одному тижні в 1970 році) пройшли комплексний медичний і психіатричний огляд, коли їм було 10 років, і потім через двадцять років. В результаті обробки даних цього експерименту був виявлений зв"язок між емоційним станом дитини і її вагою в дорослому віці.

Виявилось, що ті діти, які в 1980 році відчували якийсь неспокій і різного роду комплекси, страх і невпевненість в собі, через 20 років набрали зайву вагу і почали страждати від ожиріння.

Причому особливо яскраво ця залежність виявилася у жінок.

Один з авторів статті, професор Девід Коллієр, розповідаючи ВВС подробиці дослідження, заявив, що ця робота доводить той факт, що ожиріння не є чисто медичною проблемою. "Емоційні проблеми є важливими чинниками, що ведуть до цього захворювання, причому навіть якщо не йдеться про серйозні проблеми з психологією", - стверджує учений.

"Хоча ми не можемо сказати, що емоційні проблеми, що існували в дитинстві, згодом викликають ожиріння, ми абсолютно упевнені в тому, що вони грають свою роль разом з такими чинниками, як вага батьків, харчування і фізична активність", - заявив ще один автор дослідження Ендрю Терноут.

Терноут підкреслив, що допомогти у вирішенні проблеми може особливий упор на соціальні і емоційні аспекти процесу навчання, зокрема залучення уваги до необхідності правильно оцінювати себе.

Головний висновок, який роблять автори статті, опублікованої в BMC Medicine, полягає в тому, що батьки і шкільні вчителі повинні забезпечувати своїм дітям всі умови для здорового способу життя. Тобто стежити за їхньою фізичною формою, захищати своїх дочок і синів від різного роду конфліктів і стресів усередині сім"ї і виховувати їх упевненими в собі людьми, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі страхи провокують ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі