середа, 01 травня 2024 05:50

Чому сьогодні не можна позичати ні гроші, ні речі: заборони у Єреміїв день

Чому сьогодні не можна позичати ні гроші, ні речі: заборони у Єреміїв день
Якщо 1 травня багато метеликів, то буде спекотна погода Фото: pinterest

1 травня віряни вшановують святого пророка Єремію.

Його життя та послання описані в Книзі пророка Єремії. Давньоєврейський пророк Єремія народився близько 655 року до Різдва Христового в родині священника Хелкії в місті Анатот, недалеко від Єрусалима.

Господь покликав Єремію до пророчого служіння, коли йому було 15 років. На початку він відмовлявся, але Бог обіцяв завжди бути з ним. Від того часу Єремія 23 роки пророкував, викриваючи юдеїв, які забули про Бога та поклонялися ідолам. Єремія пророкував біля воріт міста, біля входу до храму, всюди, де збиралися люди. Він викривав безбожність, пророкував нещастя та нищівну війну. Його пророцтва записані в книгах "Пророцтва" та "Плач Єремії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири обов'язкові дії, які треба зробити під час прибирання у Страсний тиждень

Єремія страждав від своїх співвітчизників, які не вірили йому, лаяли його та навіть намагалися вбити. Він був вірним посланцем Божим, який несе важке повідомлення. Єремія був відданий своєму покликанню, відверто виконував Божі накази та відстоював правду, незважаючи на перешкоди та ворожість людей навколо. Його життя та пророцтва залишили глибокий слід у духовній історії людства.

Прикмети

Літає багато метеликів - до спекотних днів.

Холодна і вітряна погода - до морозної зими.

Голосно кумкають жаби - найближчим часом дощу не буде.

Що завтра не можна робити, а що дозволено

Цього дня наші предки намагалися не сумувати, адже вірили, що тоді смуток надовго "прийде" в життя.

Почути ввечері гавкіт собак - до поганих новин.

Також забороняється давати в борг як гроші, так і речі, їх точно не повернуть.

Цього дня селяни обов'язково молилися святому, щоб той подарував великий урожай фруктів та овочів. Потім йшли працювати на поле, перед тим вклонившись на земельній ділянці на три сторони світу, крім півночі.

29 квітня розпочався Страсний тиждень. Православні християни готуються до Великодня.

В цей особливий великий тиждень прийнято садити городину. Але важливо знати, в які дні це робити найкраще. Gazeta.ua розповість про найсприятливіші.

Зараз ви читаєте новину «Чому сьогодні не можна позичати ні гроші, ні речі: заборони у Єреміїв день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі