субота, 29 березня 2008 10:24

Чим корисний яблучний сік

Чим корисний яблучний сік
Многофеноли і пектин в яблуках надають антиканцерогенні властивості на роботу шлунку, запобігаючи розвитку ракових пухлин. Таке відкриття зробили американські учені з дослідницького центру U.s. AppleAssociation.

Вони з"ясували, що речовина пектин при отриманні соку з фрукта збільшує вироблення бутірата, дозволяючи активувати біологічні механізми, відповідальні за виробництво антиокислювальних складів. Як пояснюють хіміки, жирна кислота бутірат є метаболітом, що забезпечує здорову слизисту оболонку в шлунку. Бутірат не тільки служить головною живильною речовиною для епітеліїв кишечника, але також грає важливу роль в захисному ефекті природного волокна проти раку травної системи, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисний яблучний сік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі