понеділок, 19 травня 2008 16:36

Британські вчені навчать роботів готувати суп

Британські вчені навчать роботів готувати суп
Британські учені отримали грант майже в $2 млн на дослідження безпеки залучення робота до приготування супу. Проект CHRIS ( Co-operative Human Robot Interaction Systems), яким займається Роботехнічна лабораторія Брістоля, фінансується Європейською Комісією.

"Будуть детально вивчені проблеми спільної роботи людини і робота, наприклад, на кухні, де робот виконуватиме завдання розмішувати суп, поки ви додаєте до нього інгредієнти", - сказала прес-секретар лабораторії.

"Коли ми стикаємося з іншими людьми, ми читаємо вираз їх обличчя, жести, рухи тіла, тембр голосу, а також вербально спілкуємося один з одним, - пояснює професор Кріс Мелхіш. - Так, при приготуванні супу робот повинен не тільки знати остаточну мету своїх дій, але він також повинен знати, з якою інтенсивністю помішувати суп, на який жест слід зупинитися і так далі".

За словами професора, роботи, зараз задіяні у виробництві, з причин безпеки ізольовані від людей. На кухні ж це неможливо, повідомляє Ananova.

Зараз ви читаєте новину «Британські вчені навчать роботів готувати суп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі