понеділок, 08 жовтня 2012 16:43

Британські художники показали, як можна вийти сухим з води
6

Художники пропонують винахід, перш за все, театральним працівникам
Фото: Фото: kulturologia.ru
Відвідувачі виходять із дощової кімнати сухими

Лондонська арт-студія rAndom International, яка зібрала в собі ряд молодих креативних художників, представила цікаву інтерактивну інсталяцію - Rain Room.

Інсталяція Rain Room - це кімната, всередині якої йде дощ. Кожну хвилину зі стелі в ній ллється близько 1000 літрів води, яка протікає крізь грати в підлозі, фільтрується, збирається в ємності і знову надходить у розпилювачі, вбудовані в стелю. Але відвідувачі інсталяції все одно виходять буквально сухими з води, оскільки вода зі стелі ллється таким чином, щоб у жодному разі не облити людину, яка може знаходитися всередині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нью-Йорку закрили виставку з геями, які позують на фоні Меморіалу жертв Голокосту

Rain Room має кілька камер, які фіксують положення і рух людини, яка знаходиться всередині, відсилають цю інформацію на комп'ютер, а той вже в автоматичному режимі управляє, куди воді литися, а куди ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лондоні відкрили перший у світі музейний простір для "живого" мистецтва

Завдяки цій хитрій системі у глядачів, що спостерігають за встановленням Rain Room, може створиться враження, ніби людина, що знаходиться всередині, ходить під дощем, хоча вона залишається при цьому абсолютно сухою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Лондона віджимається 6-тонний даблдекер

Учасники rAndom International припускають, що цей їхній незвичайний винахід припаде до душі театральним постановникам, адже за допомогою Rain Room можна створювати дивовижні візуальні ефекти.

Зараз ви читаєте новину «Британські художники показали, як можна вийти сухим з води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі