вівторок, 29 жовтня 2013 10:43

Ялинка в басейні та блискучі атрибути гламурного життя на знімках улюбленого фотографа багатіїв
20

Фото: фото:bigpicture.ru

У 50-70 роки відомий американський фотограф Слім Ааронс прославився як літописець гламурного способу життя багатих та відомих.

"Фотографувати привабливих людей, які роблять привабливі речі в привабливих місцях", - висловив своє фотографічне кредо Ааронс, перебуваючи на вершині слави.

Cлім Ааронс (справжнє ім'я Джордж Аллен Ааронс) народився і виріс в Нью- Йорку, на Манхеттені. Почав свою фотокарьеру в 18 років під час служби в армії, а з перших днів Другої світової війни працював військовим фотожурналістом. Був кілька разів поранений, за виявлену доблесть отримав орден "Пурпурне серце". Під час військових дії 1944 року Ааронс врятував життя своєму колезі - знаменитому фотографу журналу "Life" Карлу Мідансу.

Після війни Слім Ааронс перебрався до Каліфорнії, де героями його фоторобіт стали найзнаменитіші люди планети - президенти і монархи, зірки кіно і шоу -бізнесу, популярні письменники та різноманітні представники вищого суспільства.

Роботи Ааронса стали з'являтися на обкладинках найпопулярніших глянцевих журналів, таких як "Life" , "Vogue" , "Harper's Bazaar","Holiday" , "Travel and Leisure","Town and Country".

Ааронс створював бездоганно нарядні і абсолютно безхмарні образи. У своїх фотографіях він не пробував заглянути у внутрішній світ героїв, не запрошував глядача замислитися над мінливостю долі.

Незабаром без Ааронса не обходилося вже ні одна важлива світська вечірка американського, та й європейського вищого суспільства.

"Вони завжди запрошували мене на свої вечірки, бо знали: мої фотографії не принесуть їм неприємностей", - розповідав Ааронс про роботу з зірками в одному з інтерв'ю.

Що цікаво, Ааронс вважав себе саме фотожурналістом.

"Я не фотограф, я журналіст з фотоапаратом", - говорив він.

Він ніколи не працював у студії, не вдавався до послуг стилістів і гримерів, не використав штучного освітлення, за рідкісним винятком його герої не позують.

Як зазначав один із рецензентів, іноді важко повірити, що на його роботах зняті реальні "зірки", а не позують моделі.

Зараз ви читаєте новину «Ялинка в басейні та блискучі атрибути гламурного життя на знімках улюбленого фотографа багатіїв ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі