четвер, 26 лютого 2009 12:27

Як запобігти втраті слуху

Як запобігти втраті слуху
Вітамінні добавки, що містять антиоксиданти бета каротин, вітаміни С і Е і мінеральний магній, здатні запобігти втраті слуху, показали лабораторні тестування на тваринах. В першому експерименті вітаміни захистили морських свинок від чотиригодинної дії 110-децибел шуму - рівня, аналогічного гучному рок-концерту. В другому експерименті вітаміни зупинили пошкодження слуху у мишей після дії одного гучного шуму.

Отоларингологи Університету Флоріди /США/ вважають, що такий вітамінний коктейль незабаром можна буде успішно використовувати і для захисту слуху людей, оскільки вивчені речовини безпечні для довгострокового застосування і раніше вже довели свої позитивні властивості для здоров`я очей.

Лікарі вважають, що вітаміни можуть служити ефективним профілактичним засобом від тимчасової, а потім і постійної втрати слуху. Тимчасова втрата слуху зазвичай виникає після дії гучних шумів /например, при прослуховуванні музики в плеєрі на максимальній гучності/ і триває протягом декількох годин або днів. Тільки у Америці близько 26 млн. чоловік мають подібні порушення роботи клітин внутрішнього вуха. На сьогодні медики мають намір провести дослідження дії вітамінів серед студентів, працівників фабрик і військовослужбовців, які найчастіше страждають від слухової дисфункції, повідомляє Neboley.

Зараз ви читаєте новину «Як запобігти втраті слуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі