вівторок, 30 вересня 2008 23:47

Як харчуватися, щоб зменшити вагу

Як харчуватися, щоб зменшити вагу
В даний час ми добре уявляємо з яких компонентів складаються всі продукти харчування і про це ми можемо прочитати на етикетці того або іншого товару. Але як правильно використовувати цю інформацію, що ж вибрати з величезного вибору продуктів? Але все-таки для того, щоб почати втрачати вагу зовсім не треба судорожно обчислювати кожного разу калорії і витрачати час на те, щоб правильно в потрібних кількостях і пропорціях приготувати їжу, досить дотримуватися декількох нескладних правил:

1) харчування має бути смачним. Після несмачної одноманітної їжі, все-рівно захочеться з"їсти що-небудь смачне, тому немає необхідності пригнічувати себе тим, що "не лізе в горло".
2) Не переїдати, тобто контролювати потрапляння поживних речовин в організм. У більшості людей є звичка їсти за бесідою, перед телевізором, навіть не звертаючи увагу на те, скільки калорій з"їли.
3) Не вживати наступні продукти, або хоч би обмежити кількість: - солодощі (цукор, варення, шоколад, цукерки і тому подібне) - вироби з білої муки - продукти, що містять жири тваринного походження (сало, вершкове масло, салямі, жирна шинка і тому подібне)
4) 1 раз на тиждень "вихідний" - їсти що завгодно без особливих обмежень, оскільки жорсткі обмеження з часом можуть перетворитися на спалахи переїдання.
5) Їсти повільно. Кожен повинен знати, що відчуття насичення прийде таким чином швидше.
6) Обмежитися у вживанні алкоголю, оскільки він стимулює апетит.
7) Уникати рясно приправлених і солоних страв. Такі страви знову ж таки стимулюють апетит і сприяють переїданню.
8) Харчуватися регулярно, не пропускати чергову їжу і їсти маленькими порціями 5-6 раз на день, повідомляє Не Болей.
Зараз ви читаєте новину «Як харчуватися, щоб зменшити вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі