четвер, 21 вересня 2006 18:44

9 причин необхідності сексу

 

Найкраще, що сучасна наука може сказати про статеве утримання, це те, що воно нешкідливе в помірних кількостях. І навпаки, регулярний здоровий секс дає масу переваг як чоловікам, так і жінкам.

Фахівці Королівського університету в Белфасті провели дослідження, у якому вони прослідкували залежність загального стану здоров"я від регулярності статевих контактів. При цьому вчені проаналізували дані смертності приблизно серед 1000 чоловіків середнього віку за десятилітній період.

Завданням дослідження було порівняти людей однакового матеріального стану, віку і стану здоров"я, які ведуть різне статеве життя. Результати було опубліковано в 1997 році в журналі British Medical Journal. З"ясувалося, що серед чоловіків, які мали найбільше оргазмів, показники смертності були наполовину нижчими, ніж у тих, які взагалі не займалися сексом.

Але існують й інші дослідження, які теж намагаються довести, що заняття сексом навіть декілька раз на тиждень сприятливо впливає на здоров"я:

Покращується нюх. Після сексу зростає виробництво гормону пролактину. Це, у свою чергу, змушує стовбурні клітини в мозку утворювати нові нейрони в центрі нюху.

Зменшується ризик серцевих захворювань. Слідом за вищезгаданими дослідженнями Королівського університету, у 2001 році вчені зосередили свою увагу на серцево-судинній системі. Вони з"ясували, що в чоловіків, які займаються сексом 3 рази на тиждень або частіше, ймовірність інфаркту й інсульту знижується вдвічі.

Знижується вага, поліпшується загальний стан. Секс - це теж фізична вправа. Один пристрасний статевий акт спалює 200 калорій - приблизно стільки ж, скільки 15 хв бігу на біговій доріжці або партія в сквош. У сексуально збудженої людини частота пульсу збільшується з 70 до 150 ударів в хвилину, так само як у спортсмена, що докладає максимальних зусиль. Крім того, скорочення м"язів під час статевого акту розробляють таз, стегна, сідниці, руки і грудну клітку. Заняття сексом також збільшує виробництво тестостерону, що веде до зміцнення кісток і м"язів. Журнал Mens Health навіть назвав постіль "найкращим спортивним снарядом, який коли-небудь був винайдений".

Зменшується депресія. Такий результат дослідження, проведеного в 2002 році серед 293 жінок. Американський психолог Гордон Геллап з"ясував, що сексуально активні жінки, чиї партнери під час статевих актів не користувалися презервативами, менш піддавалися депресії, ніж ті жінки, чиї партнери використовували презерватив. Одне з можливих пояснень такої залежності полягає в тому, що простогландин, гормон, який місться в спермі, всмоктується в жіночі статеві шляхи, регулюючи тим самим виробництво жіночих гормонів.

Знеболювання. Безпосередньо перед оргазмом рівень гормону окситоцину підвищується в 5 раз у порівнянні з його звичайним рівнем. Це, у свою чергу, приводить до утворення ендорфінів, які мають болезаспокійливий ефект при будь-якому типі болю, починаючи від головної і закінчуючи болями й артриті і навіть мігрені. У жінок заняття сексом також приводять до виробництва естрогену, що може придушувати болі, пов"язані з передменструальним періодом.

Зменшується ймовірність грипу і застуди. В Університеті Wilkes University у штаті Пенсільванія було проведена дослідження, за результатами якого в людей, що займаються сексом 1 або 2 рази в тиждень, кількість антитіл під назвою імуноглобулін А на 30% вища, ніж у тих, хто займається ним рідше. Ці антитіла відомі тим, що зміцнюють імунну систему.

Поліпшується стан сечового міхура. Чули про вправи доктора Кегля для м"язів статевих органів? Ми робимо їх, навіть не усвідомлюючи цього, щораз, коли зупиняємо сечовипускання. Отож, ті ж самі м"язи працюють і під час статевого акту.

Поліпшується стан зубів. У спермоплазмі міститься цинк, кальцій та інші мінеральні речовини, що, як доведено, сповільнюють руйнування зубів. Піклуючись про дітей, не станемо уточнювати, яким чином ці мінеральні речовини досягають своєї мети. Скажемо лише, що такий спосіб є ефективнішим а, головне, приємнішим, ніж традиційне вичавлювання зубної пасти. До речі, вчені з"ясували, що правила гігієни вимагають чищення зубів до/після статевого акту, що само по собі вже сприяє збереженню здоров"я зубів.

Здорова простата. Деякі урологи думають, що існує залежність між частотністю еякуляції і розвитком раку простати. Аргументи наводяться наступні: для виробництва сім"яної рідини простата і сім"яні пухирці забирають з крові такі речовини як цинк, лимонну кислоту, калій і потім збільшують їхню концентрацію аж до 600 разів. Канцерогени, які також присутні в крові, теж концентруються. Замість того, щоб тримати ці концентровані канцерогени в організмі, краще їх позбутися. Це можна зробити завдяки сексу. Однак якщо вашою метою є лише очищення простати, то кращим буде зайнятися мастурбацією, особливо якщо ви маєте декілька партнерок, оскільки заняття сексом з декількома партнерами, само собою, може збільшити ризик раку на 40%. Це пов"язано з тим, що існує небезпека зараження статевими захворюваннями. Дослідження, опубліковане недавно в British Journal of Urology International стверджує, що чоловіки в 20-літньому віці завдяки еякуляції більш 5 раз на тиждень на третину знижують ймовірність захворювання раком простати.

У той час як ненажерливий сексуальний апетит і фізична можливість задовольнити його не завжди є показником ідеального здоров"я, то небажання мати сексуальні контакти може бути ознакою того, що не все гаразд в організмі, особливо якщо причиною цього небажання є слабка ерекція.

Уролог Франсуа Ейд вказує на те, що існує зв"язок між порушеннями ерекції і роботою серцево-судинної системи. Труднощі з ерекцією статевого члена можуть свідчити, що десь в організмі є хворі кровоносні судини.

- Це може бути першою ознакою гіпертонії, діабету або підвищеного змісту холестерину. Це сигнал, щоб звернутися до лікаря, - сказала вона.

Лікування і фізичні вправи можуть виправити ситуацію.

- Чоловіки, які займаються спортом і в яких здорове серце і невисока частота серцевих скорочень, мають більш тверду ерекцію, - вважає доктор Ейд.

Але чи може бути сексу забагато? Відповідь звучить так: якщо ви жінка, то, мабуть, ні. Ну а якщо ви чоловік, то усе залежить від ваших можливостей. Доктор Клер Бейлі з університету міста Брістоль говорить, що малоймовірно, що жінки можуть, якщо так висловитися, отримати "передозування" сексом. Регулярні заняття сексом, каже вона, не тільки зміцнюють живіт і сідниці, але і поліпшують поставу.

Доктор Джордж Вінч молодший, акушер-гінеколог, згоден з цим. Якщо жінка не досягла менопаузи і фізично здорова, говорить він, то додаткові заняття сексом - не проблема.

- Я не думаю, що жінка може досягти такого стану, коли сексу буде забагато. За умови, що нема статевих захворювань і вагітності. Правда, іноді виникають проблеми зі змазкою. У цьому випадки можуть утворюватися подразнення і синяки, - сказав він.

У той же час жінки, що утримуються від сексу, піддають себе певному ризику. Після менопаузи це може проявлятися як атрофія піхви.

- В однієї моєї пацєнтки статевих контактів протягом 3. Просто їй це було не цікаво. Тому отвір її піхви може звузитися. Це може привести до диспауренії або болів під час статевого акту. Я сказав їй: "Вам краще купити собі вібратор, а не то буде гірше, - розповів Доктор Вінч.

Втім, що стосується чоловіків, то уролог Ейд говорить, що вони цілком можуть переборщити, особливо зараз, коли такі препарати, як віагра, дають чоловікам більше статевої сили, ніж може бути корисно для них.

Пеніс, каже доктор Ейд, дуже гнучкий, але в усього є межа. При надмірному навантаженні тканини пеніса можуть зазнати ушкодження, причому незворотних.

- Молодий сильний чоловік, який любить грубий секс, може пошкодити печеристу тканину. Лікарські препарати збільшують твердість статевого члена, крім того, вони дозволяють чоловіку мати другий і третій оргазм без перерви, - сказала вона.

За матеріалами КореспонденТ.net.

Зараз ви читаєте новину «9 причин необхідності сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі