вівторок, 30 жовтня 2018 06:46

Їстівний посуд замінить пластиковий

— Під час дослідження полісахаридів ми помітили, що крапля розчину при висиханні перетворилася в плівку. Вона виявилася досить еластичною. Зовні екосировина нагадує тонку спресовану піну, — розповідає винахідник, викладач Сумського аграрного університету Дмитро Бідюк, 32 роки. Разом зі студентами над удосконаленням матеріалу працював півроку.

— Їстівний посуд може замінити пластик. Він складається з натуральних компонентів — білків і полісахаридів. Якщо додати до складу натуральні барвники з моркви, отримаємо склянку помаранчевого кольору. Додавши цедру лимона, буде лимонний смак.

Екосклянки можна використовувати не тільки для напоїв. У них можна випікати кекси й бісквіти чи зберігати продукти в морозильній камері. Посуд витримує температуру до +250°С і не замерзає.

Ще одна новинка в розробці сумських студентів — їстівна біосоломинка для коктейлів із запахом ванілі, полуниці чи джему.

Учений працює над створенням пробної партії, її сертифікацією і запуском у серійне виробництво.

Зараз ви читаєте новину «Їстівний посуд замінить пластиковий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі