пʼятниця, 16 квітня 2010 03:15

"За день до трагедії батькові Макса видіння було"

минулої середи у селі Малі Хутори під Вінницею відспівали 22-річну Катерину Соніну й 19-річного Максима Білана. Вони розбилися на мотоциклі "хонда". Увечері 11 квітня на повороті у село Вінницькі Хутори їх збило таксі.

Катерина — донька протоієрея Василя, настоятеля Івано-Богословського храму в Малих Хуторах. На похорон зібралося близько 3 тис. людей. Зокрема 40 священиків, сотня козаків і стільки ж байкерів — Максим був членом Вінницького кошу українського козацтва і мотоклубу "Отамани доріг".

Священик Василь Сонін стоїть із дружиною та старшим сином. Катерину ховають на кладовищі біля храму, Максима в козацькому вбранні везуть на кладовище села Великі Хутори. Попереду колони їдуть 70 байкерів на мотоциклах, за ними — військовий БТР із козацьким прапором, козаки на конях.

— Того дня Макс запросив нас на пікнік, — розповідає 50-річний Едуард Голішевський із мотоклубу "Отамани доріг". — Думав зробити всім свято. Хотів, щоб ми покаталися на конях, бо його батьки тримають кінну ферму.

До Максима приїхали понад 40 байкерів.

— Я ще відмовляв Макса, бо поминальна неділя — не час для шашликів, — додає 34-річний Сергій Хуторянський із мотоклубу "Шатуни".

Компанія роз"їхалася близько восьмої вечора.

— Я останній бачив Макса з Катею, — продовжує Едуард Сигізмундович. — У мене дорогою мотоцикл поламався. Макс спинився допомогти, а потім каже: "Дядя Едік, поїду, бо Катю маю завести і не хочу по-темному їхати". Я його відпустив. За 6 кілометрів він розбився. На цьому місці я сам чотири рази потрапляв у аварії. За день до трагедії батькові Макса видіння було. Бачив їх двох саме на місці аварії.

Максим зустрічався з Катериною понад місяць.

— У них все було серйозно. Катя незакомплексована, комунікабельна, — продовжує Голішевський. — Мала свій продуктовий магазинчик. Батько знав про Макса, він і сам техніку любить, машину водить. Мотоцикла Максові купив батько. Не потужного, китайського. Та він мріяв про кращий. Ту "хонду", на якій загинув, узяв покататися. Він відчував мотоцикл. Їздив акуратно, знав, де газонути, як правильно вкластися в поворот. Віртуозно їздив і на конях.

У отця Василя залишився старший син Георгій, теж священик. У Біланів — донька 14-річна донька Марина та син Олександр, 3 роки.

Міліціонери затримали 26-річного водія таксі. Він їхав другорядною смугою, не пропустив мотоцикла. У крові водіїв алкоголю не виявили.

Зараз ви читаєте новину «"За день до трагедії батькові Макса видіння було"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі