середа, 11 листопада 2009 07:26

За чотири дні чоловік видурив три тисячі гривень

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  23-річного Олександра в наручниках ведуть до камери в ізоляторі тимчасового утримання у Вінниці. Він за чотири дні видурив у людей три тисячі гривень
23-річного Олександра в наручниках ведуть до камери в ізоляторі тимчасового утримання у Вінниці. Він за чотири дні видурив у людей три тисячі гривень

У Вінниці міліціонери затримали 23-річного Олександра з райцентру Гайсин. Він здавав людям на тривалий час квартиру, яку винайняв на чотири доби.

— Я шукала житло за оголошеннями, — розповідає 28-річна Наталія. Прізвища просить не писати. — Зацікавила однокімнатка по вулиці Стахурського за 800 гривень на місяць. Подзвонила, господар призначив зустріч біля магазину "Гранд". Пояснив, що має багато претендентів, але шукає порядного. Я дала під розписку 400 гривень залога, і ми розійшлися. За півгодини він подзвонив: можу вселятися.

Того ж дня Олександр допоміг Наталії переїхати.

— Просив, щоб усе було тихенько, бо знизу живе бабця, яка може поскаржитися в міліцію, — продовжує Наталія. — А по боках, каже, хороші сусіди. Мав прийти наступного дня, відремонтувати замок. Коли попросила його показати паспорт, відповів, що залишив його десь у залог. Я віддала йому ще 1200 гривень. Разом із завдатком виходило за два місяці.

Наступного дня до квартири прийшла вселятися молода пара.

— Ми теж дізналися через оголошення, — згадує 24-річна Злата.Дали Саші 600 гривень, він нам — ключі. Та коли прийшли заселятися, вони до замка не підходили. Двері ніхто не відкривав. Дзвонили йому на мобілку, та номер був виключений.

У такий самий спосіб Олександр видурив іще 800 грн у двох людей.

— За тиждень ми отримали чотири заяви, — розказує Ірина Котова з міського управління міліції. — Усі розповідали одне і те ж. Ми розшукали власника квартири. Це пенсіонерка, яка здає житло подобово. Клієнт зняв у неї помешкання на чотири дні.

Олександр зареєстрований у Гайсині. Кілька років працював у Вінниці, винаймав ліжко-місце в гуртожитку по вул. Карла Маркса.

— Його колишні колеги-таксисти розповіли, що він — слизький тип, — говорить Котова. — Нещодавно подзвонив одному таксистові. Просив привезти його з міста Кам"янець-Подільський на Хмельниччині. Щойно приїхали у Вінницю, вибіг купити цигарок і втік.

Зараз ви читаєте новину «За чотири дні чоловік видурив три тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі