пʼятниця, 15 лютого 2008 07:06

Володимир Сем"янников зарізав невістку та її коханця

Чернігівець Володимир Сем"янников, 75 років, убив співмешканку свого сина Тетяну Белугу, 45 років, та її коханця 27-річного Ігоря Сапона. Викликав міліцію. Пояснив: "Вона заплямувала честь сім"ї військових".

Сем"янникови живуть у трикімнатній квартирі на вул. Волковича. Нові, стилізовані під червоне дерево двері відчиняє темноволосий чоловік. Від нього тхне спиртним. 44-річний Ігор Сем"янников запрошує до вітальні. Тут килими, чисто, стоять добротні меблі, красиві кришталеві вироби. Чоловік показує закривавлені дверцята тумбочки. На килимі — пляма метр на метр.

— Давайте вийдемо звідси, тут пахне смертю, — пропонує господар.

Сем"янникови родом із Приморського краю Росії. До Чернігова переїхали 1974 року. Володимир Олександрович — колишній льотчик-штурман морської авіації, майор у відставці. Після виходу на пенсію влаштувався у "Промінвестбанк". Дружина Нінель Михайлівна працювала у відділі кадрів обласної лікарні. Окрім Ігоря, мають на 7 років старшого сина Олександра.

— Я служив прапорщиком у "льотці", — згадує Ігор. — Коли її розформували, пішов інкасатором у банк. Останній час працював вантажником. Одружився, народилися доньки. Даші зараз 12, а Маші — 13 років. До 30 взагалі не пив.

Чоловік показує сімейні фото. Починає голосити. Кричить, що все втратив. Хапається за голову.

— Випивати з братом почали років 10 тому, — продовжує, трохи заспокоївшись. — Я з родиною жив окремо, він — із батьками. Батька боявся, а з мами знущався. Вона померла 7 років тому 68-річною. 2004-го батько штовхнув Сашка. Він ударився лобом і вмер. Ніхто нікуди не заявляв, бо брат був п"яницею.

Дружина Ігоря померла від запалення легенів. Він із доньками перебрався до батька. Торік ударив кулаком старшу Дашу. Отримав 1,5 року умовно. Сестер забрали до інтернату.

— Люблю своїх дівчаток. Вони приходять на канікули і вихідні. Клянуся, що заради них кину пити, — чоловік грюкає кулаком по столу.

Два роки тому Ігор познайомився з Тетяною Белугою. Жінка жила сама. Чоловік її покинув, забрав доньку. Сина Олександра посадили до в"язниці за наркотики.

— Я ще молодий, мені треба жінка, — пояснює Ігор. — Вона не працювала, випивала, та й не красуня. Зате — "душа-человек". Закохався. Виплатив 400 доларів боргу за її квартплату й забрав до нас. Танька готувала, прибирала.

Зі співмешканкою Ігор заглядав до чарки. Володимир Олександрович лаявся. Згодом жінка привела коханця — Ігоря Сапона, на 18 років молодшого за неї. Господаря квартири не соромилися. Володимир Олександрович не казав синові про те, що дружина зраджує його.

Випивати з братом почали років 10 тому

— Жалів мене, — зітхає Ігор. — Я б одразу поліз на розбірки. А вагові категорії у нас різні. У мене метр 60 зросту, вага — 60 кілограмів. А Сапон під 2 метри і важить 120. Та й молодший. До того ж судимість із мене ще не зняли. Одна бійка — і я у в"язниці.

Батько Ігоря Сем"янникова разів зо п"ять виганяв Тетяну із квартири. Та коли вона поверталася, жалів і пробачав.

30 січня Сапон прийшов у гості. Випивали на кухні. Потім Ігор Сем"янников пішов спати у вітальню, Володимир Олександрович був у своїй кімнаті.

— Прокинувся, коли міліціонери одягнули мені наручники і вивели до машини, — згадує Ігор. — Там уже сидів батько. Він сам викликав міліцію. Убитих я не бачив. Мені сказали, що Таня і Сапон були роздягнуті. На її тілі нарахували 12 ножових ран, у нього — 48. Вони, мабуть, спали. Дивуюся, як він їх осилив. Тепер не знаю, кого більше жаліти: покійників чи батька. У нього, мабуть, планка поїхала.

Тетяну ховали її колишній чоловік і рідна сестра. Про небіжчика Ігоря Сапона нічого невідомо. Підозрюваний у подвійному вбивстві пенсіонер — в ізоляторі тимчасового тримання. У всьому зізнається.

— Цю фотку він спеціально зробив, — Ігор дістає знімок батька у військовій формі з медалями. — Хотів, щоб таке було на його могильному пам"ятнику.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Сем"янников зарізав невістку та її коханця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі