четвер, 04 жовтня 2007 07:04

Володимир Палатний покалічив родину Ситницьких

Автор: фото: Наталія ПАВЛЕНКО
  Василь Ситницький із донькою Сніжаною лікуються після аварії у травматології райлікарні Переяслава-Хмельницького на Київщині. Для чоловіка головне, щоб видужали його дружина Надія і донька
Василь Ситницький із донькою Сніжаною лікуються після аварії у травматології райлікарні Переяслава-Хмельницького на Київщині. Для чоловіка головне, щоб видужали його дружина Надія і донька

О пів на шосту вечора 13 вересня 46-річний Володимир Палатний мчав власною "волгою" райцентром Переслав-Хмельницький на Київщині. Попереду в тому самому напрямку їхала на велосипеді родина Ситницьких. 23-річний Василь крутив педалі, на рік молодша дружина Надія сиділа позаду, а попереду — донька Сніжана, 2 роки.

Володимир не впорався з керуванням і вдарив велосипед. Надія пробила головою лобове скло й влетіла у салон автівки. Василя з донькою відкинуло вбік. Водій злякався. Не зупиняючись, він помчав за місто. Думав, Ситницька померла. Зупинився за кілька кілометрів і викинув її в бур"яни. За кілька днів Палатного затримали, бо перехожі бачили "волгу" зі скаліченою жінкою на капоті.

Василь і Надія Ситницькі одружені три роки. До декрету жінка працювала на швейній фабриці. Чоловік доглядає за худобою у відгодівельному господарстві села Велика Каратуль неподалік райцентру. Живуть у гуртожитку швейної фабрики. Того дня їхали в гості в інший кінець міста.

— Я не пам"ятаю удару, — згадує Надія. Вона лежить на ліжку в травматології райлікарні, накрита до шиї ковдрою. Рана на її лобі заклеєна пластиром, зламана нога — на підвищенні. — Того дня ми забрали Сніжанку з садочка й на новому велосипеді — тільки купили — поїхали. Пам"ятаю, як добралися до "Київприладу" (місцевий завод. — "ГПУ"). Далі — провал. Очухалася в якихось бур"янах.

Жінка лежала на околиці Переяслава-Хмельницького неподалік дороги. Чула, що поряд їздять машини.

— Хотіла виповзти, так рука й нога зламані, — веде далі Надія. — Почала гукати на допомогу. Якийсь дядько прийшов коня забирать — він поруч пасся. Почав приставати. Думав, що я п"яна. Прошу: "Заберіть мене. Привезіть велосипеда чи возика якого". Він відволік до себе у сторожку.

— Намагався її зґвалтувати, — перебиває матір Надії Ніна Середня, 42 роки. Вона доглядає доньку й онучку в лікарні. — Один викинув подихать, як собаку, на купу скла, другий — скакав на неї. Як уявлю все це, говорити не можу, — жінка починає плакати й виходить з лікарняної палати.

Надія говорить, що за кілька годин її привезли до лікарні. Там уже був її чоловік і донька, до яких "швидку" викликали відразу після аварії.

До палати заходить Василь. Він у довгому халаті й домашніх капцях.

Хотіла виповзти, так рука й нога зламані

— Я теж одразу знепритомнів, нічого не пам"ятаю, — розказує він. — Після струсу з головою погано було, все забував. Тепер трохи краще. Але взагалі-то я нічого, аби жінці полегшало.

У всіх Ситницьких закриті черепно-мозкові травми. У Василя й Сніжани ще й струси мозку, в Надії — зламані гомілки й лопатка.

— Минуло стільки часу, а до нас ніхто з міліції не прийшов питати, що сталося, — обурюється жінка. Вона починає стогнати, бо після операції болить нога. — Он якогось чоловіка вчора привезли після аварії. Так уже через час допитували.

До Ситницьких приходила дружина Володимира Палатного Наталія. Пропонувала тисячу доларів за те, що вони заберуть заяву.

— Ніхто нічого забирати не буде, — наголошує мати Надії. Жінка годує онуку виноградом. У Сніжани голівка в зеленці, обличчя у шрамах. — Хочемо, щоб того гада посадили. Наташа каже, що він умре в тюрмі. Хочуть, щоб ми їх пожаліли! А хто нас пожаліє?

Володимир Палатний працює у Переяславі-Хмельницькому водієм. Разом із дружиною виховує двох доньок. Кілька разів сидів у в"язниці. Він розкаюється у скоєному. Однак Ситницькі йому не вірять.

Ніна Середня узяла в Палатних на ліки під розписку тисячу гривень. Крім того, витратила ще власних дві. Усі чеки на ліки зберігає до суду.

У міліції кажуть, що за фактом ДТП триває слідство.

— Водій "волги" викинув жінку в бур"яни, щоб уникнути відповідальності, — розповідає начальник райвідділу 50-річний Ярослав Рудяк. — Ну а де ви бачили водія, який би зізнався у скоєному? Потерпілих ще прийдуть допитувати. Маємо зібрати свідчення обох сторін.

Доки Ситницькі перебувають у лікарні, з їхньої кімнати в гуртожитку викрали мікрохвильову піч і мобільний телефон.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Палатний покалічив родину Ситницьких». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі