четвер, 07 грудня 2006 19:20

Владислав Вощук облив кохану сірчаною кислотою

"Я тільки вийшла з парадного, як навпроти став Влад, — розповідає 18-річна Тетяна Вороніна із села Данилівка Васильківського району на Київщині. — У лівій руці тримав фотографії, у правій — пляшку пива. "Я тобі фотки приніс, подивись", — і простягає мені. Тільки хотіла взяти, як Влад хлюпнув мені в обличчя з пляшки. От, думаю, облив пивом. А клявся, що кохає до нестями".

За кілька секунд у Тетяни запекло обличчя. Вона кинула фотографії й побігла назад у квартиру. Перед дзеркалом зрозуміла, що її облили кислотою — обличчя стало багряним, сильно розбухло. Дівчина кричала і просила допомогти.

— Я з переляку викликала і "швидку", і міліцію, — згадує мати Тетяни 38-річна Наталія Вороніна. — Кинулись мити лице водою. Не знала, що кислоту треба промивати господарським милом.

Того дня покоївка столичного готельного комплексу "Оберіг" Тетяна Вороніна так і не вийшла на роботу. Зранку "швидка" відвезла її до лікарні у Васильків. Звідти дівчину відразу направили до Києва. Кислота ще два дні роз"їдала її обличчя та груди.

Із 27-річним Владиславом Вощуком Тетяна зустрілася на своєму 16-річчі. Його привели друзі. Молодому чоловікові сподобалася школярка. Він став часто відвідувати Вороніних, приносив цукерки. Купив Тетяні мобільний телефон. А коли вона загубила його, подарував іще один.

— Для мене він був як старший брат доньки, — розповідає Наталія Вороніна. — Повчав її, допомагав копати картоплю, постелив підлогу в кухні. Влад дуже вихований, спокійний, ніколи не пив і не курив.

Вощук працював у Києві підсобником на будівництвах. Його мати хворіла. Брат Андрій та сестра Ніна вже одружені, мають дітей і живуть окремо. Батько давно покинув родину й завів у столиці нову сім"ю.

Таня зустрічалася з Владиславом два місяці. Потім зрозуміла, що не кохає його, й вирішила розійтися. До того ж її лякала різниця у віці. Так і сказала чоловікові. Але той продовжував ходити до Тетяни. Кілька разів пропонував вийти за нього заміж.

Торік дівчина закінчила школу, її зарахували до Київського транспортного університету. А восени знайшла роботу — покоївки в готелі "Оберіг" із зарплатою тисяча гривень.

Кислота два дні роз"їдала обличчя та груди

У квітні цього року Вощук подався на заробітки в Одеську область. Заприятелював там із 20-річним Дмитром Новаком, батько якого працював бригадиром на будівництві в Ізмаїлі. Якось Владислав зателефонував Тетяні, сказав щось образливе і поклав трубку. Дівчина передзвонила, але слухавку взяв сусід Вощука по кімнаті Дмитро Новак. Між ним і Тетяною зав"язалася розмова.

Одного разу Владислав побачив повідомлення на телефоні, яке Дмитро писав Вороніній. Вощук почав допитуватися, кричати на сусіда. Потім ударив його ручкою ножа по голові. Хлопця відвезли до лікарні, де йому наклали шви.

Новак поїхав до Василькова, зняв там кімнату неподалік Вороніних. Почав шукати роботу.

— Ми зустрічалися з Дімою, — каже Таня. — Він хотів познайомити мене зі своїми батьками.

Тим часом Владислав продовжував дзвонити своїй коханій. Коли приїжджав до Києва, заходив до Вороніних, знову пропонував руку й серце. Однак Тетяна зустрічалась із Новаком.

Одного разу Вощук прочитав у газеті про хлопця, який облив кохану кислотою. Дівчина стала потворною і погодилась вийти за нього заміж. Наступного дня Владислав купив у знайомих сірчану кислоту. Вранці 5 липня 2006 року прийшов до будинку Вороніних і вчинив задумане.

Після трагедії Дмитро кілька днів приносив Тетяні в лікарню фрукти та квіти. Потім сказав її матері:

— Я цього не можу витримати, не готовий до таких випробувань. Вибачте.

І покинув дівчину.

Тетяні пересадили шкіру з ніг на груди, пришивали повіки до щік

Проти Владислава Вощука порушили кримінальну справу. Він переховується від міліції і не зв"язується з рідними. Натомість мало не щодня з різних телефонів дзвонить до Тетяни і просить вибачення.

— Я не хотів тебе так понівечити, — сказав він дівчині минулого вівторка. — Хочеш, сама облий мене кислотою. Я все одно тебе люблю. Виходь за мене.

Владислав пропонує Тетяні зустріти разом Новий рік у його родичів у Кіровограді. Але дівчина не може вибачити йому свого каліцтва. Про весілля й чути не хоче. Воліє, щоб Вощук постав перед судом.

Тетяні Вороніній пересадили шкіру з ніг на груди, пришивали повіки до щік, аби рани загоїлись. На три операції батьки витратили всі свої заощадження — понад 9 тис. грн. Лікарі кажуть, що дівчині можуть відновити 30–40% ушкодженої шкіри. Наступну операцію треба робити негайно, інакше деградує нижня щелепа. Для цього потрібно щонайменше 40 тис. грн, яких у Вороніних немає. Мати Тетяни працює в селі бухгалтером, батько — пенсіонер.

Зараз ви читаєте новину «Владислав Вощук облив кохану сірчаною кислотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі