пʼятниця, 12 квітня 2019 07:41

Віталій Петрашевський задавив "Маздою" двох дівчат

— Почула глухий удар. Виглянула у вікно, а там компанія бігає — двоє хлопців і дівчина. З гульок вертаються, думаю. Загиблих не замітила. Коли вийшла, було вже повно поліції. Дорога в крові, розкидані речі. На кущі висів кросовочок, — 53-річна Любов із села Піщана Білоцерківського району на Київщині розповідає про аварію, що трапилася вночі 6 квітня.

"Мазда-6" наїхала на 18-річну Вікторію Четверікову та Вероніку Кутову, 17 років. Дівчата поверталися з бару, де святкували день народження подруги.

— Все случилось близько другої ночі. Дівчата йшли по обочині, там лишилася глибока колія від колеса. На кутку якраз поліція стояла. Мабуть, той хлопець випивший був і хотів без світла проскочить. Біди наробив, — розповідає 44-річна Наталія Малишева, тітка загиблої Вікторії. — Удар був такої сили, що дівчаток порозкидало по дорозі, позривало одяг і взуття. Машина стала трохи далі. Вся потрощена — розбите лобове скло, пом'ятий капот, побиті фари і бампер. Водій втік.

Вікторія Четверікова з матір'ю 38-річною Світланою мешкали в Піщаній. Вероніка — киянка. У селі жили її дід з бабою. Іноді приїжджала з батьками. Товаришувала з місцевими.

— Вікуся була світлом, яке в нас забрали. Завжди перша — розумничка і красуня, — додає Наталія Анатоліївна. — Гарно вчилася в школі, співала. Її мати злягла від горя. Щодня на таблетках і уколах.

Загиблих поховали у Піщаній.

На другий день після похорону на могилу Вероніки Кутової виносить обід її матір. Гладить землю.

— Дівчинка моя маленька. Господи, за шо, за шо таке наказаніє? — плаче жінка. Її підтримує чоловік Ростислав.

— Все случилося моментально. Той урод вискочив машиною на тротуар, де йшли дівчата, — каже Ростислав. — У нього тахометр застиг на 4 тисячах оборотів. Швидкість на спідомет­рі була під 120 кілометрів. Це мені суд­медексперт сказав. У машині ще інші хлопці їхали. Вони приходили на похорон. Винить їх не можу, за рульом не сиділи.

— Сестричка мріяла в Канаду поїхать, заробити гроші. Машину хотіла купити і собачку. Ось, — ставить на могилу іграшкового пса 17-річна Надія. З Веронікою були двійнятами. — Про Віталія розказують, що він, як вип'є і покуре, любив полякать дівчат на дорозі. Міг швидкість прибавити, коли йшли.

За кермом "Мазди-6" був 19-річний Віталій Петрашевський із сусіднього села Храпачі. За два дні здався поліції.

— Боялися, що живим його не знайдем. Побачив, що накоїв, кинув телефон і сказав: "Все, хлопці, прощайте. Не шукайте мене", — розповідає Вікторія, дівчина Віталія. — Ні з ким не виходив на связь. Більше суток був без їжі й води. Батьки його шукали. Казали, якщо до неділі не об'явиться, визиватимуть водолазів. Припускали, що втопився. Згодом знайшли у покинутій хаті в лісі. Накормили, перевділи і повезли в поліцію. В усьому зізнався. Дуже плакав. Казав, був тверезий. Тих дівчат побачив в останній момент. Хотів об'їхати, але колесо вскочило в яму і його занесло.

Віталій — із заможної родини. Має судимість за крадіжку — два роки з випробувальним терміном. Його батько 39-річний Олександр Павлович заробляє на оренді ставків у селі.

— У нас дільничні часто міняються, але прізвище Петрашевський знали всі, — каже голова села 29-річна Антоніна Черненко. — Він нікого не слухався. На машині як не в забор влітав, то в стовп. З ним не раз бесіди проводили — марно.

9 квітня Шевченківський районний суд Києва арештував Віталія Петрашевського на два місяці.

Дмитра Камінського арештували на два місяці

Київський районний суд Одеси на два місяці арештував 37-річного Дмитра Камінського із селища Кучурган на Одещині. У ніч проти 1 квітня збив своїм БМВ односельчанок 59-річну Зінаїду Цінцар і Раїсу Чернегу, 58 років. Жінки поверталися з виборчої дільниці, де працювали спостерігачами. Йшли узбіччям освітленої вулиці. Зінаїда загинула, Раїса у критичному стані в лікарні.

Камінський втік. Машину покинув у полі біля сусіднього села. Пішки повернувся додому, де його затримали. Експертиза підтвердила — був п'яний.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Петрашевський задавив "Маздою" двох дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі