середа, 18 червня 2008 07:06

Випускники розбилися на останньому дзвонику

Автор: фото: Управління ДАІ у Чернігівській області
  Працівники державної автомобільної інспекції і мешканці села Пакуль Чернігівського району оглядають автомобілі після аварії. У білому ”запорожці” їхало п’ятеро підлітків
Працівники державної автомобільної інспекції і мешканці села Пакуль Чернігівського району оглядають автомобілі після аварії. У білому ”запорожці” їхало п’ятеро підлітків

31 травня у школі села Пакуль Чернігівського району був останній дзвоник. Після урочистостей батьки залишилися в навчальному закладі, а випускники зібралися погуляти на природі.

17-річний Олександр Литвин пообіцяв привезти музичні колонки. Пішов додому, взяв білий "запорожець". У машину до нього сіли однокласники Олег Сірий і Ганна Ріпич. На задньому сидінні між колонками утиснулися ще й 17-річний Руслан Ксьондз і 16-річна Катерина Цибуля, подруга випускників. Після дев"ятого класу дівчина навчалася в Чернігові.

"Запорожець" виїхав із вулички на трасу Чернігів–Славутич. Там мчала іномарка "Саманд". Загальмувати не встигла й ударила в бік.

— Я якраз сапав картоплю на городі. Це метрів за 100 від того місця, — розповідає 59-річний Леонід Гаркуша із Пакуль. — Почув страшний гуркіт, ніби щось вибухнуло. Кинув сапу між кущами й побіг дивитися. Людей збіглося сила-силенна.

Біля паркану лежала закривавлена Ганна. Дівчина плакала. Від удару вона з Олегом Сірим вилетіли через лобове скло. Інших із "запорожця" витягував Руслан Ксьондз.

Іномарка від удару перекинулася на правий бік і врізалася в паркан двору Надії Якубець. В авто їхала родина — мати, батько та вагітна донька із чоловіком. За кермом був 24-річний Євген Гончаров, четвертокурсник столичної Міжрегіональної академії управління персоналом. У нього струс головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, забої хребта та грудей. Пасажири отримали синці.

Від удару в "запорожця" відірвало двигун, заднє сидіння вилетіло й валялося на трасі. Школярі лежали закривавлені на узбіччі. Аварію побачили проїжджі водії й викликали "швидку" та міліцію. Медики приїхали із Славутича, від міста до Пакуля 15 км, а до Чернігова — 40. Прибігли батьки і директор школи.

— Олександр Литвин сів за кермо без дозволу, — пояснює директор школи Олег Дацюк. — Документів на водіння в нього не було. Тільки 4 липня випускники мали здавати на права у Слабині. Вчилися на категорію вантажного автомобіля на уроках автосправи.

Ганну Ріпич зі струсом головного мозку, порізами та забоями доправили до Славутицької лікарні.  9 червня батько забрав її додому. Дівчина після пережитого погано спить.

Руслан Ксьондз лікувався вдома. У хлопця струс мозку, травма шийних хребців. Лікарі рекомендували Руслану два місяці ходити в шийному корсеті. Побоюються, що травма може вплинути на рухливість ніг.

У Олександра Литвина закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій хребта. Він лікується у Славутичі.

Катерина Цибуля лежала в лікарні. Окрім численних забоїв і струсу головного мозку, отримала тріщину таза. Зараз вона вдома, лікарі наказали їй не вставати.

Найбільше постраждав Олег Сірий. У нього закрита черепно-мозкова травма, внутрішньочерепна гематома, травма черепа, набряк мозку. Непритомний хлопець лежить у нейрохірургічному відділенні обласної лікарні.

21 червня в Пакульській школі планують святкувати випускний. Через аварію його можуть скасувати.

Зараз ви читаєте новину «Випускники розбилися на останньому дзвонику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі