четвер, 05 липня 2007 07:06

Віктора Гавриленка забрали в армію з туберкульозом

14 червня з військової частини А-3955 у Білгороді-Дністровському на Одещині до шпиталю забрали 19-річного новобранця Віктора Гавриленка з села Жуківка Куликівського району Чернігівської області. Лікарі діагностували відкриту форму туберкульозу.

— Вітя ріс здоровим, жвавим, — розповідає мати Тамара Кулінич, 49 років. — Після дев"яти класів пішов навчатися до Куликівського ПТУ на тракториста-машиніста. Мріяв стати солдатом-контрактником і потрапити у французький легіон. Призову чекав з нетерпінням.

Гавриленко прийняв присягу 9 червня. Районна й обласна призовні комісії не помітили недуги — в картці вказана ступінь придатності СО-1: "Годен до служб в усіх родах військ".

Батьки хлопця розлучені. Мати працює в аптеці в райцентрі, батько майструє печі й грубки в селі Жуківка. Віктор жив з батьком.

Старший лікар медичної призовної комісії навіть не бачив хлопця

— Син простудився наприкінці зими, — говорить Тамара Василівна. — У лікарні його прослухали, виписали таблетки. Наче перестало.

Телеграму з військової частини 51-річний батько Віктор Миколайович отримав 14 червня. Начальник частини просив терміново приїхати у зв"язку з хворобою сина.

— Я злякався: невже щось непоправне чи дідівщина, — каже чоловік. — Я ж три дні назад з ним бачився. Помчав туди.

Нині Чернігівський обласний тубдиспансер проводить розслідування.

— Із пояснень Куликівського райфтизіатра виходить, що остання флюорографія Гавриленка датована 2005 роком, — пояснює головний лікар Валерій Дубров. — Фтизіатр, він же старший лікар медичної призовної комісії навіть не бачив хлопця. Поїду перевіряти все особисто.

Виконувач обов"язків військового комісара Ніжинсько-Куликівського райвійськкомату Ігор Овчаренко каже, що Віктора Гавриленка, швидше за все, комісують. На хлопця чекає довготривале лікування.

Зараз ви читаєте новину «Віктора Гавриленка забрали в армію з туберкульозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі