четвер, 23 серпня 2018 07:50

Військовий загинув напередодні власного весілля

Автор: www.facebook.com/72 ОМБР
  Олександр Ліщук із Бердичева на Житомирщині брав участь у війні на Донбасі з 2014 року. В серпні пішов у відпустку. Дорогою до нареченої загинув
Олександр Ліщук із Бердичева на Житомирщині брав участь у війні на Донбасі з 2014 року. В серпні пішов у відпустку. Дорогою до нареченої загинув

— "Кумчик, буду жениться. Сейчас нет времени, созвонимся позже", — это был последний разговор с Сашей. Думаю, со свадьбой решил сделать всем сюр­приз. Ведь даже с невестой не успел познакомить. У него был счастливый голос, ехал в отпуск со службы, — розповідає 32-річний Валерій Михалькевич.

15 серпня в ДТП загинув його товариш, військовий Олександр Ліщук, 33 роки. Аварія сталася на трасі поблизу села Пряжів на Житомирщині.

— У тому місці переривається металеве розмежування між смугами. Наліво повертати не можна, але водії там часто порушують, — говорить 43-річний Олег Ганжа, волонтер. — Думаю, перед Сашею хтось хотів зробити заборонений ма­невр. У нього були долі секунди, щоб увернутися. Спрямував машину на праву смугу. Там їхало "Пежо". Певно, не встиг загальмувати й врізався в задній міст іномарки. Плюс — весь день був за кермом, утомився. Їхав на машині побратима, бо його поламана стоїть на місці дислокації. Відвіз Саші два прапори 72-ї бригади. Один — на домовину. Другий на могилі поставлять, поряд із хрестом.

Олександр Ліщук був у машині один. Від удару загинув на місці. Їхав зі швидкістю понад 100 км/год, за попередніми даними слідства. Чоловік родом із Бердичева Житомирської області. Там мешкають його родичі. Останнім часом винаймав житло в Білій Церкві на Київщині.

— Водійку "Пежо" забрали в лікарню. Має черепно-мозкову травму, забої, — каже Алла Ващенко з обласної поліції. — Обставини аварії встановлюємо.

На Донбасі Олександр Ліщук служив із 2014 року. Мав позивний "Беркут". У другому батальйоні 72-ї окремої механізованої бригади був головним сержантом. Захищав Маріуполь, Червонопартизанськ, Волноваху, Гранітне, Докучаєвськ, Верхньоторецьке. Війну пройшов неушкодженим.

— Із "Беркутом" познайомився на териконах Донбасу. Під обстрілами з території Росії разом бігали воронками, бо не було бліндажів. І вірили, що двічі в одну воронку не прилетить. Уже тоді в нас був страх і віра, що будемо жити і далі мстити окупанту", — написав у "Фейсбуку" Сергій Місюра, побратим Ліщука.

— Міг повністю на Сашка покластися, — розповідає 33-річний Богдан Барда, колишній комбат 72-ї бригади. — Виконував будь-яку поставлену задачу. Разом їздили на передок, забезпечували солдатів. Він за всіх переймався. Навіть якщо бійці казали, що мають достатньо їжі — віз іще, щоб не були голодні. Коли волонтери привозили форму, собі нічого не брав. Все роздавав солдатам. Як треба — позичав їм гроші. У допомозі ніколи не відмовляв.

Олександр Ліщук мав 16 серпня одружитися з Тетяною Хазовою, 34 роки, з Бердичева.

— Вони зустрічалися півроку. Щоразу мчав до неї щасливий, купував цвіти. На весілля підготував для Тані кольцо. Вона на четвертому місяці берємєності. Після розпису хотіли поїхати на море. Мріяли купити хату в Білій Церкві, — додає Богдан Барда. — До нареченої не доїхав 20 кілометрів. Мати Сашка від нервів попала в лікарню. Таня сама організовувала прощання.

Олександра Ліщука поховали 18 серпня на центральному цвинтарі Бердичева.

Зараз ви читаєте новину «Військовий загинув напередодні власного весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі