пʼятниця, 08 квітня 2016 06:40

"Відчинила двері вся у крові. Діти лежали мертві на своїх ліжечках"

— Хто в селищі знає Анюту, не подумав би ніколи, що вона може отруїти своїх дітей. Із чоловіками не склалося в неї — то таке. А дітей добре гляділа. Завжди вдіті та нагодовані. І сама вона нормальна, красива й общітєльна жінка, — розповідає жителька селища Верховина на Івано-Франківщині. Імені просить не вказувати.

Увечері 3 квітня 30-річна Ганна Проданюк отруїла синів 9-річного Ростислава і Матвія, 2 роки. Собі порізала вени на руках і ногах.

— Сусіди кажуть, Аня в неділю була вдома. Діти гралися на обійсті, — продовжує сусідка. — Все було звичайно. Її бачили багато людей, бо має у дворі дві хати. В одній вона була з дітьми, у другій — свекри й чоловік Микола. Вони не розведені, але разом не жили давно. Вона після того мала ще одного чоловіка. Він із Чернівців, більше часу в Молдавії сидить. Від нього народила меншого хлопчика. Під вечір Аня пішла з малими до хати й зачинилася. Микола наче хотів щось ще до малого. Прийшов, став стукати, а вона не відкриває. Наробив галасу. Тоді відчинила вся в крові. Були порізані руки на зап'ястях і коло ліктя, і права нога. Говорити нічо не могла. Лиш трусилася вся. Горілкою не було чутно від неї. Діти лежали мертві на своїх ліжечках.

У будинку знайшли передсмертну записку. В ній Ганна прощається з подругами і просить у них вибачення. Про причину свого вчинку не написала.

— У селі говорять — через гроші наробила такого горя. Микола їй сказав, що більше платити не буде. Бо вона з ним не живе й має ухажорів. І той другий чоловік теж покинув. А вона на 800 гривень, що на дитину дають, не проживе, — додає.

Ганна перебуває в реанімації обласної психоневрологічної лікарні № 3. Припускають, що дітей нагодувала щурячою отрутою.

— Слідство має докази, що хлопчиків убила матір. Причина смерті — отруєння невідомою речовиною. Результати досліджень будуть відомі за 10 днів, — каже Тетяна Іванюк з Івано-Франківської обласної поліції.

Ростислава та Матвія поховали 5 квітня. Старшого — в селі Ільці Верховинського району. Молодшого — у Чернівцях. Тіло туди забрав батько.

Зараз ви читаєте новину «"Відчинила двері вся у крові. Діти лежали мертві на своїх ліжечках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі