пʼятниця, 18 березня 2016 00:05

Від вибуху загинули чоловік і його 6-річний син

Автор: ФОТО З САЙТА www.vesti-ukr.com
  Рятувальники вивозять уламки будинку в селищі Сухий Лиман Овідіопольського району на Одещині після вибуху газу
Рятувальники вивозять уламки будинку в селищі Сухий Лиман Овідіопольського району на Одещині після вибуху газу

— Був сильний хлопок. Ми вибігли надвір. Через секунду дивлюся, а його будинок сипеться на мій. Він склався просто на очах, як карточний домік. Почався пожар, — говорить Ніна Грибкова з селища ­Сухий Лиман Овідіопольського району Одещини.

14 березня в приватному будинку на вул. Молодіжній, 52 стався вибух газу. Загинув господар 46-річний Юрій Заіц і його син 6-річний Богдан. Дружину Вікторію, 40 років, та дочку 4-річну Катерину витягли з-під завалів.

— Це сталося біля 17-ї. Юрій з Богданом були в підземному гаражі біля машини. А Віка з Катрусею — в кухні на першому поверсі. Взрив був дуже потужний. Двоповерховий дім зруйнувало повністю. Два поверхи трохи послабили вибухову хвилю, тому сусідські будинки не постраждали. Юрія викинуло з гаража — його тіло знайшли метрів за 80 від дому. Ворота металеві віднесло ще далі, до залізничного насипу, — розповідає сухолиманський сільський голова Олександр Стелюк, 60 років. — Вікторія була біля вікна, її витягли швидко. Малу шукали з годину.

— Дівчинка плакала, дістати її одразу не могли. Мені дали мокру тряпку на лице, почав розбирати завали, — каже рятувальник-волонтер Олександр. — Дитину витягли близько сьомої вечора. Вона була дуже налякана, але ціла, мала лише подряпини.

Медики Одеської обласної дитячої лікарні діагностували в Каті струс мозку, закриту черепно-мозкову травму та множинні забої м'яких частин голови. У Вікторії — отруєння чадним газом і перелом лівої ноги. Від шоку втратила пам'ять. Її лікують у першій міській лікарні Одеси. Про загибель чоловіка та сина жінці не ­кажуть.

6-річного Богдана шукали півтори доби. Місце аварії освітлювали генераторами. 96 рятувальників розбирали завали вручну. Технікою вивантажували лише перекриття та розібрані уламки, їх вивезли близько 100 т. Сподівалися, що хлопчик живий. Періодично влаштовували хвилини тиші, щоб почути його голос, якщо озветься. Двічі залучали кінологів із собаками — без результату.

— О 2:30 пошукову операцію було припинено. Тіло хлопчика знайшли в гаражі біля стіни в найбільш важкодоступному місці. Навряд чи був живий після вибуху. У нього повністю розбита голова, — розповів Сергій Решетняк зі Служби з надзвичайних ситуацій Одещини. — Попередня причина трагедії — вибух газу. Де саме стався витік, з'ясують експерти.

Про родину в селищі відгукуються добре. Вікторія доглядала дітей. Юрій працював будівельником. Удома все робив сам. Його з сином поховали 17 березня.

Зараз ви читаєте новину «Від вибуху загинули чоловік і його 6-річний син». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі