вівторок, 02 липня 2019 07:31

"Від нервів почалися передчасні пологи"

Автор: ФОТО надане Ольгою Вітюк
  Подружжя Ольга й Василь Вітюки із Дніпра позують із сином Святославом. Виховують ще двох старших дітей від попередніх стосунків жінки. Нині родина через суд доводить своє право на житло, яке Ольга придбала 2012-го
Подружжя Ольга й Василь Вітюки із Дніпра позують із сином Святославом. Виховують ще двох старших дітей від попередніх стосунків жінки. Нині родина через суд доводить своє право на житло, яке Ольга придбала 2012-го

— Мы на прошлой ­неделе вернулись домой. Но там практически не живем. Ухожу с детьми утром. Возвращаемся к ночи, — розповідає 36-річна Ольга Вітюк із Дніпра.

Вона дружина танкіста 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" 27-річного Василя Вітюка. Разом виховують 17-річного Миколу, 11-річного Дмитра — від попередніх стосунків жінки та спільного сина Святослава, 2 роки.

Сім років тому Ольга придбала частину будинку на вул. Сорочинській. Згодом сусідка заявила, що вона єдина власниця житла.

— Наш будинок розділений на трьох. Маємо спільне подвір'я, — продовжує. — По сусідству заселилася грузинка Ірина Манджгуладзе. Зараз їй років 50. Казала, що помешкання орендувала. Вона — гадалка. Двір став прохідним. Заявила, що добудує кімнату, де клієнтів прийматиме. Чоловік саме повернувся з АТО. Почався скандал за територію. Третя частина будинку — в комунальній власності. Тому вмішалася міська рада, звернулася в міграційну службу. Виявилося, Ірина тут живе без документів. Її депортували.

2017-го Василь Вітюк пішов служити у військо за контрактом. За рік Ольгу з дітьми знову почали виганяти з будинку.

— Ірина на батьківщині вийшла заміж і вже під іншим прізвищем повернулася в Україну. Прийшла до мене з чоловіками кавказької національності. Сказала забиратися, бо я тут ніхто. Вагітна була, не могла їй протистояти. Від нервів почалися передчасні пологи, — говорить Ольга Вітюк. — Викликала чоловіка з АТО. Коли Вася приїхав, його під дверима хати битами побили невідомі. Мав закриту черепно-мозкову травму, струс, перелом пальців на правій руці. Одного з нападників знайшли, інших не здає. Після цього ми встановили біля дому відеонагляд.

Ольга Вітюк із дітьми майже рік жила в побратима Василя. Два тижні тому повернулися у своє житло. Але залишаються там лише на ночівлю.

— Одного разу затрималася вдома до обіду. Вийшла в магазин, то мене сходу обступили кавказці: "Дівчинко, ти тут ніхто. Забирайся по-хорошому". І тицяють документи на мою ж хату. Це при тому, що на нерухомість арешт наклали — аби на час судових спорів її не могли переписати чи продати. Викликала поліцію. Кажуть, нічого не можуть зробити, всі документи в порядку.

У міській раді Дніпра говорять: Ірина Ман­джгуладзе за підробними документами отримала рішення суду та переоформила час­тину будинку Вітюків. Також сфабрикувала розпорядження голови міськради Бориса Філатова на присвоєння частини будинку, що є комунальною власністю.

— Ми ситуацію знаємо від початку, — каже секретар міської ради Олександр Санжара, 39 років. — До нас прийшла дружина танкіста. Розповіла, що їх виганяють. Виїхали на місце. З'ясували, що проблема не лише Вітюків зачепила, а й міську раду. Приміщення комунальної власності зайняла родина Манджгуладзе. Виселили їх, змінили двері. Як тільки поїхали, вони зламали і знову вселилися. Після цього ми заявили в поліцію. Зафіксували злочин — проникнення зі зломом. Знову поставили двері, вже металеві. На місці чергували патрульні та муніципальна охорона.

Місяців три тому з'ясували, що Манджгуладзе вселилися туди, підробивши рішення міського голови. Викликав їх до кабінету й прямо запитав, навіщо таке роблять. Жінка почала кричати, проклинати. Проти неї відкриті кілька кримінальних проваджень у Шевченківському райвідділі. Але їй багато впливових людей симпатизують. Були депутати, які просили за неї. Кажуть, навіть суддя ходив до Манджгуладзе. Радився, яке рішення прийняти у справі. Усі документи, що вона надає, оскаржуємо в судах.

Зараз ви читаєте новину «"Від нервів почалися передчасні пологи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі