пʼятниця, 15 березня 2019 07:00

Вбивці Оксани Макар переглянуть вирок

Центральний районний суд Миколаєва перегляне вирок 29-річному Євгену ­Краснощоку. Він довічно засуджений за вбивство 18-річної Оксани Макар.

9 березня 2012-го разом із товаришами 22-річним Артемом Погосяном і 24-річним Максимом Присяжнюком зґвалтували Оксану й намагалися задушити. Потім винесли її на недобудову і підпалили. Наступного ранку дівчину з опіками та переохолодженням знайшов перехожий. Лікарі 20 днів боролися за її життя. Перенесла кілька операцій, та серце не витримало. 29 березня Оксана Макар померла.

Дату судового засідання поки що не призначили. Вирок переглянуть, бо у справі з'явилися нові обставини, кажуть працівники суду. Які саме — не уточнюють.

Максима Присяжнюка ув'язнили на 15 років, покарання відбуває у Біленківській виправній колонії на Запоріжжі. Артем Погосян отримав 14 років, він у Криворізькій виправній колоній №80. 2018-го обоє підпали під "закон Савченко", коли один день у СІЗО рахується за два. На волю вийдуть на рік ­раніше.

Євген Краснощок відбуває покарання на Чернігівщині — в установі з максимальним рівнем безпеки. У 17 років він пішов із дому через конфлікт із вітчимом та матір'ю. Працював охоронцем у косметичному магазині. Має доньку. На час злочину їй було 6 років. Після суду сім'я Краснощока від нього відмовилася.

Оксана Макар була єдиною донькою Тетяни Суровицької. Кілька років жили в Києві. Потім переїхали до Миколаєва. Тетяну судили за крадіжки. Пиячила. Зараз про неї нічого не відомо.

Зараз ви читаєте новину «Вбивці Оксани Макар переглянуть вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі