вівторок, 19 серпня 2008 07:04

Василь Корпал вистріляв у сусідку всі набої

Тричі вистрелив у 64-річну Віру Євтух із райцентру Бахмач Чернігівської області її сусід Василь Корпал, 70 років. Дві кулі розміром 2,5х1,5 см залишилися в голові жінки, третя пройшла навиліт.

— Зранку ми снідали, — чоловік потерпілої Андрій Євтух згадує той день — 15 липня. — Я сидів у літній кухні, Віра мила цибулю надворі. Аж каже: "Андрій, до тебе прийшли". Чую голос сусіда Василя: "А я не до тебе". Крізь двері бачу, як підходить ззаду до жінки, наставляє пістолет до скроні та стріляє. Жінка не тікала. Він вистрелив ще і ще. "Що ти робиш?" — вискакую. Він утік. Я пішов викликати міліцію та "швидку". Як повернувся, Віра сиділа вся в крові. Пізніше в траві знайшов третю кулю. Думав, Василь утік, бо мене злякався. А в нього просто кулі скінчилися.

У міліції Корпал пояснив свій учинок особистою неприязню до сусідки.

— Тиждень-два тому в нас був конфлікт через траншею під газ, — знизує плечима Андрій Євтух. — Але ж то давнувато. Із тих пір не згадували. Того ранку взагалі з двору не виходили, Василя не бачили.

Про конфлікт між Корпалами та Євтухами сусіди не знають.

— Віра, звичайно, гостра на язик. Ми 20 років працювали разом у ресторані. Вона кондитером, я — уборщицею, — каже сусідка Ольга Пасюра. — Коли закидали траншею під газ, то Віра наче землі більше чим треба насипала. У хлопця сусідського брала, і не в яму сипала, а більше собі під двір.

Віра Євтух лікується в нейрохірургічному відділенні обласної лікарні. Її голова перебинтована, одне око не відкривається.

— Я сама із села Витченки, — згадує жінка. — Вивчилася в Києві на кондитера, приїхала до Бахмача. Сюди ж перевівся й чоловік, він військовий. Жили на квартирі у бездітних старичків. У 1964 році вони кажуть: "Віра, стройтеся в нас на городі". Ми погодилися. Із чоловіком трудилися, копійку до копійки складали, машину купили.

Куля велика, летить у обличчя. Три рази

Навпроти Євтухів звів хату Василь Корпал. Хата Євтухів N6 у провул. Достоєвського, Корпала — N5.

— Вася в автопарку на "Колхіді" робив. А наші хати в низині. Він же по весні як проїде додому — колії по коліна, грязь. Ми потім пхаєм свою "ладу". На наші просьби уваги не звертав, — каже жінка.

Конфліктували Євтухи з Корпалами й через худобу.

— У нас усього 6 соток землі, от ми й обгородили біля двору сіткою, щоб качки й курочки бігали, — веде далі Віра. — Василь возмущається: "Хай не ходять вулицею". А сам до 70-х років тримав чотирьох свиней, 20 гусей, кури вулицею бігали. Він страшний чоловік. Як жив у тещі, ганяв і тещу, і тестя городами. Жінці Валентині ножа до горла приставляв. Сини з Росії приїхали. Старший привіз пістолет. Поїхав у Трускавець, а пістолет оставив.

У червні у провул. Достоєвського копали траншею для газової труби.

— Якраз посередині дороги, — каже Віра Євтух. — Ми позакидали із свого боку. А з іншого боку ніхто не закидає. Нам машиною ніяк проїхать. Я пішла на його бік, стала закидать. Тут він як вилетить: "Хто тебе просив?". Казав потім людям, що, якби не було свідків, і голову б одрубав. Проходить неділі дві. Заходить Корпал уранці й бахкає з пістолета мені у висок. Куля велика, летить у обличчя. Три рази. Зараз дуже погано почуваюся. Потерпло все. У носі наче кирпичів хто понапихав. Усе дерев"яне. Зуби до зубів торкнутися не можу, шматок хліба відкусить. Ніс не дише, бачу одним оком, і то наче через марлю. Повертатися боюсь. Що ж Корпал робитиме далі?

— Пацієнтка поступила в 16 годин, — згадує завідувач нейрохірургії Геннадій Дубина. — Стан важкий: відкрите вогнепальне поранення голови. При свідомості. Її оглянули, провели комп"ютерну томографію. Мозок постраждав, але не сильно. Кулі не пошкодили життєво важливих органів. Хвору вирішили не оперувати, а лікувати медикаментозно.

Лікар демонструє знімки черепа Віри Євтух. Видно два продовгуваті предмети, схожі на гирьки.

— Можливо, жінка продовжуватиме жити з кулями в голові, — пояснює Дубина. — Багато ж людей із війни носять у собі осколки. Кулі засіли так, що оперувати — це більший ризик, ніж залишити так, як є. Одна куля застрягла в кістці, друга зайшла біля щоки ліворуч від носа й застрягла перед першим шийним хребцем. Ще трохи — і шию відірвало б. Третя пройшла навиліт через підборіддя.

Кулі циліндричні, гумові з металевим осердям. Призначені для того, щоб травмувати нападника під час самозахисту.

— Пошкоджено зоровий нерв. Наскільки серйозне пошкодження, буде видно, коли все загоїться.

Василя Корпала затримали. Звинувачують у замаху на вбивство. Вироку суду чоловік чекає в ізоляторі тимчасового утримання. Ні дружина Валентина Корпал, ні дочка Наталія про цей випадок не захотіли розповідати.

— Діду 70 років. Що тут говорить? Що сталося, те і сталося. Розкручуйте краще зірок, — порадив лисуватий чоловік із двору Корпалів. За словами сусідів, це син Василя.

Зараз ви читаєте новину «Василь Корпал вистріляв у сусідку всі набої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі