вівторок, 20 травня 2008 07:02

В аварії під Саками скалічилися 12 дітей (ФОТО)
6

Автобус ”Ікарус-256” віз пасажирів із екскурсії з Ялти. На повороті водій не пропустив джип, який їхав назустріч
Фото: Фото надане УДАІ у АР Крим

Восьмеро дорослих і 12 дітей травмувалися в аварії на 30 кілометрі траси Сімферополь–Ніколаєвка у Криму. Автобус "Ікарус-256" зіткнувся із джипом "Фольксваґен-Туареґ" і легковиком "Опель-Астра".

Увечері 18 травня "ікарус" їхав із Ялти. У салоні було 43 пасажири. Батьки з дітьми поверталися з екскурсії до санаторію "Северное сияние" у Саках. За 40 км до оздоровниці водій почав повертати ліворуч. Джипа "Фольксваґен", який їхав назустріч, не пропустив. Від удару "ікарус" розвернувся на 180° і зачепив "опель".

— Нині триває слідство, — кажуть у прес-службі УДАІ Криму. — Скоріше за все, в аварії винен водій "ікаруса". Йому 36 років, живе в Саках. Дозвільних ліцензій на перевезення дітей не мав. Лише договір, щоб возити співробітників санаторію. У нього не було ні схеми маршруту екскурсії, ні погодження з ДАІ, ні інших документів. Зараз ми ще шукаємо ту фірму, з якою нібито уклав угоду про обслуговування екскурсій.

"Ікарус" розвернувся на 180 градусів

На місце аварії виїхало вісім "швидких". Потерпілих відвезли до лікарень. П"ятьох — у місто Саки, інших — до Сімферополя, в Республіканську дитячу клінічну лікарню. У дітей забої, струси мозку, рвані рани, поламані кінцівки. Водій автобуса не постраждав.

Санаторій "Северное сияние" належить Росії. Розташований на вул. Морській у Саках за 30 м  від моря. За 100 м — сольове озеро. Там відпочивають батьки з дітьми, переважно з Росії. Лікують хвороби кісток, легеневі та нервові захворювання тощо. Потерпілі приїхали до Криму за тиждень до аварії.

— Нічого страшного немає, завтра всі потерпілі будуть у санаторії, — каже заступник начальника оздоровниці, який не хоче називатися. — Травми нескладні, лікуватимемо самі.

До кримінальної відповідальності планують притягнути водія і керівництво санаторію.

Зараз ви читаєте новину «В аварії під Саками скалічилися 12 дітей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі