вівторок, 03 квітня 2012 00:45

Українця посадили в Єгипті на 25 років

Автор: Фото з родинного архіву Ніколь Чікош
  Ужгородець Едвард Чікош керував у Єгипті туристичною компанією ”Тез Тур”. Його звинуватили в спробі контрабанди автомата Калашникова
Ужгородець Едвард Чікош керував у Єгипті туристичною компанією ”Тез Тур”. Його звинуватили в спробі контрабанди автомата Калашникова

Єгипетський суд 12 березня оголосив вирок ужгородцеві 40-річному Едварду Чікошу. За спробу контрабанди зброї той отримав 25 років в'язниці.

— Тато з мамою розлучилися, коли мені було 2 роки, — каже його єдина донька 13-річна Ніколь. Вона навчається в Лондоні, приїхала подовжити навчальну візу. — Я залишилася з мамою, а тато виїхав до Будапешта. Через пару років переїхав до Києва, мав свій бізнес, займався камінням, будівництвом. Потім переїхав до Єгипту, керував великою туристичною компанією "Тез Тур". Організовували тури по Африці, будували готелі. За п'ять років стали однією з найбільших компаній. Тато забирав мене до себе щонайменше двічі на рік. Жила на його віллі в Шарм-Ель-Шейху. Тато ділився своїми грандіозними планами, сам дуже багато працював. Зі мною пірнав до затонулих кораблів. З вересня 2011 року я навчаюся в Лондоні. Тато платив 16 тисяч доларів за семестр.

Торік Едварда Чікоша затримали поліцейські.

— У жовтні в мене були канікули, я летіла до тата. Але в аеропорту мене зустрів його друг Віктор. Сказав, що на кордоні Ізраїлю й Єгипту в автобусі турфірми "Тез Тур" арештували чоловіка з автоматом Калашникова. Той сказав, що автомат належить татові, його затримали.

Тиждень Ніколь пробула на віллі. Повернулася до Лондона. З батьком листувалася.

— Тато писав, а Віктор фотографував листи й пересилав мені. Я відписувала, адвокат передавав роздруківки. Тато писав, що все буде добре, що він не винен. 12 березня мама передзвонила Вікторові. Він сказав, що татові дали 25 років.

Після вироку Ніколь із батьком не спілкувалася. Хоче звертатися до Міжнародної амністії.

— Я не знаю, де він зараз. Новини дізнаюся з телебачення або коли дзвонить Віктор. Тата підставили. За п'ять років він дуже розвинув компанію, конкуренти заздрили. На суді казали, що тато — іноземець, іновірець. Тому й дали такий термін.

Зараз ви читаєте новину «Українця посадили в Єгипті на 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі