пʼятниця, 14 грудня 2018 06:55

Убивство фермера замовив партнер по бізнесу

Автор: www.nakipelo.ua
  Викрадення фермера Олега Гірмана з селища Слобожанське Зміївського району на Харківщині інсценували працівники СБУ. Вчинили так, аби запобігти замовному вбивству підприємця
Викрадення фермера Олега Гірмана з селища Слобожанське Зміївського району на Харківщині інсценували працівники СБУ. Вчинили так, аби запобігти замовному вбивству підприємця

У Харкові працівники прокуратури та СБУ попередили вбивство фермера 42-річного Олега Гірмана 6 грудня. Затримали замовника. Ним виявився партнер по бізнесу Геннадій Бен­дега, 51 рік.

— Подъехала черная машина, выбежали люди в масках. Показали какие-то корочки и говорят: "Вам надо пройти с нами. Вопросы будут потом", — розповідає Олег Гірман. — У мене був шок. Не знав, що робити — підкоритися чи пручатися.

Чоловіка зв'язали й вивезли до приватного будинку на Салтівці.

— Виконавця замовного вбивства чоловік шукав у кримінальному середовищі. Про це дізналися правоохоронці. У ролі такої людини виступив працівник СБУ, — говорить Віта Дубовик з обласної прокуратури. — На підготовчі роботи замовник дав 30 тисяч гривень. На ці кошти вели стеження: коли, куди, яким маршрутом їздив підприємець, вивчали його графік, стосунки з родиною.

За три дні Геннадій Бендега прийшов із ножем до будинку, де тримали Гірмана. Планував узяти участь у його катуванні.

— Хотів, щоб підприємець переписав на нього свій бізнес, — продовжує Віта Дубовик. — Живим його відпускати не збирався. Про це сказав під час телефонної розмови з кілером.

Уранці 9 грудня Олег Гірман лежав на ліжку в будинку, куди його вивезли "викрадачі". Руки, ноги й рот були зв'язані жовтим скотчем. Накритий картатою ковдрою. Як тільки замовник зайшов у приміщення і привітався з найманим виконавцем, спецназівці повалили його на підлогу.

— Я одразу впізнав Бендегу, — каже Олег Гірман. — Познайомилися десь півтора року тому. Купив у мене сої майже на 3 мільйона гривень. Досі не розрахувався. Пробував набитися мені в друзі, бути вхожим у сім'ю. Конфліктів із ним не мали.

Про спецоперацію ніхто з оточення Гірмана не знав.

— Коли я зник, дружина одразу повідомила в поліцію, — додає фермер. — Увесь райвідділ мене шукав, перевіряли посадки.

Олег Гірман із дружиною та двома доньками живе в селищі Слобожанське Зміївського району на Харківщині. Має агробізнес і власне виробництво сільгосптехніки, яку продає за кордон. 2014-го балотувався в народні депутати як самовисуванець.

Геннадія Бендегу арештували на два місяці без права на заставу.

— Хочу, щоб його посадили. Інакше може довести свій задум до кінця. Найбільше хвилююся за сім'ю, — каже Гірман.

Зараз ви читаєте новину «Убивство фермера замовив партнер по бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі