четвер, 27 грудня 2007 07:02

Убивцю Юлії Кузьмінової звільнили із залу суду

Калінінський райсуд Донецька завершив розгляд справи 40-річного Оганеса Назаретяна. 28 квітня він збив на пішохідному переході Юлію Кузьмінову, 20 років.

— Визнати Оганеса Назаретяна винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України, — зачитує вирок 49-річний суддя Олександр Гавриленко. — Засудити до п"яти років позбавлення волі і... звільнити від покарання".

Суддя називає дві причини: хвороба Назаретяна і те, що він раніше не був засуджений. Після виголошення вироку Гавриленко швидко виходить із залу.

— Суддя продався! Назаретян і Гавриленко не бояться Бога! — зриваються родичі дівчини. — А щоб до вас таке горе прийшло!

— Убивця всіх купив! — кричить 64-річна Валентина Самойлова, бабуся Юлії, і б"є кулаками Назаретяна. — Я все одно тебе задавлю. Мені втрачати вже нічого, я онкохвора. Убив таку дитину. Повішуся, якщо суд не встановить справедливості.

— Із вами я ще розберуся, — відбивається Назаретян.

Вікторія Кузьмінова, мати Юлії, непритомніє. Їй викликають "швидку", однак машина не приїжджає.

Увечері 27 квітня третьокурсниця Інституту туристичного бізнесу Юлія Кузьмінова відпочивала з В"ячеславом Сахном у клубі "НЛО". Додому поверталися вночі. Перехрестя просп. Ілліча і вул. Карпинського переходили по "зебрі".

— Перехід широкий, метрів 12, — згадує В"ячеслав Сахно, 27 років. — Ми почекали, щоб усі машини зупинилися. Трималися за руки. Пройшли метрів чотири. Праворуч стояв "ланос". В останній момент я побачив "ніссан".

Іномарка летіла з правого боку. Виїхала на зустрічну, вдарила дівчину й помчала у напрямку центру міста.

— Я став шукати Юлю, — продовжує В"ячеслав. — Вона лежала на узбіччі метрів за 6, захлиналася кров"ю. Кричав їй: "Живи! Живи!". Померла в мене на руках, так нічого й не сказавши.

Сахно впевнений, що водій "ніссана" був п"яний.

Назаретяна затримали наступного дня завдяки відбитому дзеркалу, яке залишилося на місці аварії. Бампер машини був у крові, а сам Оганес сидів із друзями в кафе. У травні його заарештували, а в серпні суддя Гавриленко звільнив на підписку про невиїзд.

Бампер машини був у крові, а сам Оганес сидів із друзями в кафе

Назаретян — громадянин Росії. Офіційно ніде не працює. Але, кажуть, є власником бару.

Мама Юлії — дендролог, оздоблює квітами приміщення, батько Володимир — постачальник однієї з приватних фірм. У родини залишився менший син-школяр Артем. Вирок суду збираються оскаржити.

— Обов"язково подаватимемо апеляцію, — каже помічник адвоката Олег Мачуський, 25 років. — Людина скоїла такий злочин і всього на кілька років втратила право керувати машиною. Ми не віримо експертизі, яка виявила в Назаретяна хронічне захворювання нирок і сечокам"яну хворобу.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю Юлії Кузьмінової звільнили із залу суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі