понеділок, 19 жовтня 2009 19:49

У справі педофілії з"явився слід Бориса Березовського

Без російського олігарха у вигнанні Бориса Березовського не обходиться майже жодний скандал в українській політиці. З"ясувалося, що його довірена особа в Україні шантажувала фігурантів справи педофілії, в якій підозрюють журналіста, священика та високопосадовців. Про це говорить відомий правозахисник Едуард Багіров.

Представництво Міжнародного фонду громадянських свобод, що належить Борису Березовському, в Україні очолює Артем Дегтярьов, стверджує видання "Українська правда". Він є близьким другом Олени П., яка звинувачує свого чоловіка Дмитра П. та групу осіб у ґвалтуванні дітей, як своїх усиновлених, так і інших.

Не варто забувати, що подружжя П. тривалий час конфліктувало щодо розділу власності, наголосив на прес-конференції керівник організації "Правова допомога журналістам і представникам ЗМІ" Едуард Багіров. Він повідомив, що ще в квітні цього року фігурант справи Дмитро П. звернувся до нього по правову допомогу, оскільки мав майнову суперечку з дружиною. Тут і відіграв свою роль Артем Дегтярьов, який став погрожувати як Дмитрові П., так і його юристам, щоб вони закрили справу.

— Фактично Дмитро рік перебував під тиском. Від нього вимагали, щоб він виїхав із Києва, — розповідає Багіров. — І я став отримувати СМС із погрозами. У розмовах Дегтярьов також згадував про зв"язки з якимсь російським олігархом, що живе в Лондоні, і обіцяв з його допомогою дискредитувати нашу організацію.

Нескладно здогадатися, на якого олігарха натякнув правозахисник. Звісно, йдеться про Бориса Березовського. Багіров звернувся до олігарха з листом, в якому просить підтвердити, чи є в нього такий помічник, як Артем Дегтярьов.

На думку Багірова, істину щодо провини чи невинності фігурантів справи буде встановити важко — тут замішана політика. Адже невипадково сімейний конфлікт у публічну площину своїми заявами перевів народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

— Я вважаю, депутатів (тих, яких підозрюють у педофілії. — "ГПУ") підставили. Хтось із них дійсно хотів допомогти Дмитрові П. в його тяжбі з дружиною, але виявився втягнутим у цю історію. Знаю, що в загашнику організаторів скандалу є ще два прізвища народних депутатів із різних фракцій, — наголосив Едуард Багіров.

Політичної складової у скандальну історію додали штучно, переконаний правозахисник. Насправді йдеться про банальний любовний трикутник.

Зараз ви читаєте новину «У справі педофілії з"явився слід Бориса Березовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі