вівторок, 30 жовтня 2018 07:30

У справі харківської ДТП проведуть додаткову експертизу

У справі масштабної аварії в Харкові проведуть ще одну експертизу. Таке рішення виніс суддя Віктор Попрас 24 жовтня.

ДТП сталося на перехресті вул. Сумської та Мечникова 18 жовтня торік. "Лексус" 21-річної Олени Зайцевої зіткнувся із "Фольксваґеном Туарег" Геннадія Дронова, 49 років. Від удару її авто відкинуло у натовп. Шестеро людей загинули, п'ятеро скалічилися.

Додаткову експертизу призначили за клопотанням захисту Дронова. Вона має визначити межі перехрестя, графічно позначити стоп-лінію, за якою мав зупинитися "Фольксваґен".

Експертизу проводитимуть фахівці Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Миколи Бокаріуса. Завершити мають до 2 листопада.

На цьому ж судовому засіданні Олена Зайцева втретє поспіль поскаржилася на здоров'я. Її вивели із зали засідань та викликали "швидку".

— У СІЗО лікарі діагностували в Олени посттравматичну енцефалопатію (хвороба мозку, спричинена черепно-мозковою травмою. — ГПУ), — розповів Євген Мельниченко, один із адвокатів Зайцевої. — Через те має різкі перепади тиску та запаморочення. У неї, за медичною документацією, верхня норма артеріального тиску — 90. Зараз піднімається до 150. У медичній частині ізолятора немає невропатолога, тому Олена не отримує належного лікування. Чи братиме вона участь у подальших засіданнях, залежатиме від її самопочуття.

Підозрювана пройшла комплексне обстеження. Протипоказань для перебування в слідчому ізоляторі немає, — повідомив Богдан Федак із управління охорони здоров'я Харківської ОДА.

Наступне засідання у справі відбудеться 7 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У справі харківської ДТП проведуть додаткову експертизу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі