вівторок, 20 серпня 2019 07:25

У подружжя зникли всі речі

Кияни 27-річна Наталія Снопко і Юрій Теслюк, 28 років, ночують у гостьовому будиночку в ісландському Рейк'явіку. Поїхали у відпустку, однак їхні речі загубилися. Подружжя лишилося без предметів першої необхідності.

— В Ісландію летіли дві мої доньки із зятями, — розповідає 56-річна Ірина Снопко. — Наталя з чоловіком — із Києва, з пересадкою в Берліні. Старша із чоловіком — з Угорщини. До тієї відпустки рік готувалися. Розробили піший маршрут. Зібрали спорядження — теплі речі, спальні мішки, намети, їжу. Мали щодня проходити 30 кілометрів.

11 серпня Наталія і Юрій вилетіли рейсом Міжнародних авіаліній України. У Берліні пересіли на літак ісландських авіаліній. У Рейк'явіку речей не віддали.

— Зараз тут 8 градусів тепла і вітер, а в нас немає теплих речей — усе було в рюкзаках, — каже Наталія Снопко. — Навіть у душ сходити не можемо, бо рушників нема. Ісландський перевізник пропонує 200 доларів компенсації — це 5 тисяч гривень. Щоб доїхати до аеропорту, тільки за квитки треба заплатити 120 євро — 3,4 тисячі гривень.

25 серпня у подружжя закінчується відпустка.

— Із квитком на переліт пасажир отримує штрих-код на багаж. Його треба зберігати, доки не переконаєтеся, що всі речі цілі. За втрату чи пошкодження багажу відповідає перевізник, — каже адвокат 39-річний Лаврентій Царук. — Якщо таке трапилося, треба зафіксувати втрату. Скласти заяву у відділі "Лост енд фаундс", що є в кожному аеропорту. Паралельно надіслати претензію перевізнику. Всі витрати, які виникли через втрату багажу, треба фіксувати. Потім вимагати компенсацію.

Зараз ви читаєте новину «У подружжя зникли всі речі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі