вівторок, 03 червня 2008 07:07

У Львові затримали грабіжників банків

Уночі 31 травня у Львові затримали рідних братів 32-річного Андрія Кармара та 25-річного Ігоря Уревича. Чоловіків підозрюють у пограбуванні банків.

До відділення Ощадбанку на вул. Городоцькій вони увірвалися зранку 26 квітня. Відвідувачів не було, лише завідувачка відділення 36-річна Оксана Лемішко та касир Наталія Вінь, 22 років. Жінки перераховували гроші, які привезли інкасатори.

Банківське відділення не охоронялося, відеокамер не було. У залі пролунали постріли. Стріляли з пістолета "Браунінг" із глушником. Оксану Лемішко застрелили, Наталії Вінь поранили праве плече. Куля пробила кістку, пройшла зверху вниз і зачепила печінку. Жінку врятували. За її описом склали фоторобот нападників. Грабіжники винесли $3 тис., 1221 грн.

За допомогу у розкритті злочину міліціонери обіцяли 100 тис. грн.

— Гроші нікому не дісталися, — каже начальник обласної міліції Василь Пісний, 45 років. — Одного з грабіжників затримали на території Тернопільської області. Другого — на Івано-Франківщині. Старший — шість років відсидів у Чехії за пограбування ювелірного магазина.

Чоловіків підозрюють у нападі на відділення "Приватбанку" у Чернівцях. Опівдні 12 травня у місті відключили електроенергію. Андрій вистрелив у скло, поранив касира-оператора 23-річну Інну Гончар. Вона сховалася за крісло. Грошей не виніс, вони були у сейфі.

Нападники перебувають в ізоляторах тимчасового тримання. У скоєному зізналися.

— У них вилучили речові докази та автомобіль, яким їздили, — розповідає генерал-майор Василь Пісний. — Автівку зафіксувала відеокамера, коли втікали вулицями Львова.

Брати родом із Тернополя. Їхні батьки у шлюбі мали різні прізвища. Один носить материне, другий — батькове. Чоловіки ніде не працювали. Грабували, бо не мали грошей для прожиття. Розповіли, що планували ще кілька нападів. Усе награбоване витратили.

Зараз ви читаєте новину «У Львові затримали грабіжників банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі