вівторок, 30 жовтня 2007 07:07

У Києві пограбували два банки

Близько третьої години дня минулої п"ятниці до відділення "Індексбанку" на вулиці Щербакова, 45 в Шевченківському районі столиці забіг чоловік. Погрожуючи пістолетом, змусив касирів віддати 90 тис. грн, $2 тис. та 50 євро. Гроші склав до сумки, сів у таксі й поїхав.

— Він до нас заходив десь близько десятої ранку, — розповіли касири міліціонерам. — Цікавився умовами кредитування та охороною банку.

Чоловік мав 170–175 см зросту, був одягнений у темну спортивну куртку й в"язану шапку. Маски не було.

За 20 хв пограбували відділення "Укрпромбанку" на вулиці Кіквідзе, 33 в Печерському районі столиці. Схема була схожа. Чоловік зайшов до банку, вистрілив у повітря й забрав 5 тис. грн. Він також був одягнутий у спортивну куртку й чорну шапку, але вищий на зріст — близько 185 см.

За останні півроку в Києві пограбували шість відділень банків. 4 травня обібрали банк "Таврика" в Дарницькому районі, за місяць — відділення "ПриватБанку", 17 липня пограбували ще одне, по сусідству. 20 липня з відділення "Райффайзен Банку" Печерського району винесли $480 тисяч. 10 серпня пограбували відділення "Ощадбанку", а 28 серпня втретє обібрали "ПриватБанк", цього разу — в Деснянському районі.

— Від початку року в Італії пограбували 900 банків, — каже керівник прес-служби міського управління міліції Володимир Поліщук. — Справжня хвиля банківських пограбувань у нас ще попереду. Грабіжники можуть застосовувати різні методи: від глибоких підкопів до зламу банківських мереж з допомогою комп"ютерної техніки.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пограбували два банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі