субота, 05 липня 2008 07:09

У Градизьку втретє обікрали церкву

У центрі селища Градизьк Глобинського району на Полтавщині пограбували Троїцьку церкву Київського патріархату. Дату пригоди встановлюють. Імовірно, це сталося з 29 червня по 1 липня. Спочатку зловмисники намагалися проникнути до приміщення через бокове вікно. Вони зірвали рами зі склом та кинули на землю. А ґрати хотіли вирвати за допомогою цупкої ганчірки. Її прив"язали до металевих прутів. Та решітка виявилася міцною. Тоді невідомі зубилом виламали нижню частину центральних дверей церкви. Інструменти залишили. У траві на церковному подвір"я лежала також відкривачка.

— У приміщенні висипали з банки церковний крам для продажу. Там були ладанки, жовті хрестики й ланцюжки. Може, вони думали, що то вироби із золота. Розчарувалися й нічого не взяли. Забрали дводенний виторг за той церковний товар. Зламали замок на скриньці для пожертв і вкрали майже 800 гривень. Сподіваємося, що з пожертвами градижчани допоможуть, — розповідає староста церкви Лідія Келеберда, 65 років. — Узяли кілька пляшок церковного вина. Зняли і бронзовий дзвін, але не забрали.

Парафіяни розповідають, що той півторакілограмовий дзвін злодії знімають удруге. Троїцьку церкву грабують утретє за останні два роки. Цьогоріч перед Трійцею на ній установили баню.

— Невже можна назвати людьми тих, хто чинить таке зло у храмі? У нас навіть не залишилося цінних ікон, їх викрали, — обурюється Келеберда. — Ми вже майже все полагодили, але слід у душах залишиться надовго.

У кутку господарчої будівлі двору крадії коричневою фарбою зробили сатанинський напис і намалювали три шестірки, які начебто пророкують кінець світу. Собака глобинських кінологів губить слід на трасі поблизу церкви. Нині міліціонери розшукають крадіїв.

У Градизьку діють ще дві церкви — Святої Покрови та Святого Юрія (або Георгіївська). Вони належать Московському патріархату.

Зараз ви читаєте новину «У Градизьку втретє обікрали церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі